Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Ett av mina nyårslöften var att börja binda flugor och nu är jag igång.

Jag är helt nybörjare på detta och efter en del blodvite då jag stuckit mig ett x antal gånger i fingrarna så tröttnade jag på att ha en vass krokspets i vägen hela tiden, och hur många gånger har man inte lyckats med att bindtråden går av genom att den kommit emot kroken??!!

MEN, jag kom på en lösning på detta problem..

 

Krokskydd

 

Ja, det funkar faktiskt kanon! En propp till ett öronhänge får numera agera skydd för mina fingertoppar och avsliten bindtråd!

 

hjorthårsfluga

 

Förra året var jag med Fjällorna i Baltak och en kväll hade vi Martin Ångnell till bords för att visa hur man binder hjorthårsflugor, så med detta i bakhuvudet och äntligen lite inspiration så får vi se vad det blir av med denna tussen…

Jag har fått hemskickat lite material från Harrkungensfiske… Hjorthår, hairstacker, bindtråd och krok så jag använder lite av det jag har hemma men behöver komplettera med lite mer prylar och material. Det jag saknar är en hair packer, så att jag kan trycka ihop hjorthåret ordentligt på kroken men tills jag har hittat en sådan så får jag försöka med fingerkraft..

fortsättning följer :)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: