LeechAlex

Visst är det fantastiskt roligt att gå på mässor, eller arbeta på dem??!! Det var nämligen via sportfiskemässan i Kista i år som jag för första gången sprang på Alexander och därmed skaffade mig ett par Leech solglasögon, och det ångrar jag inte en sekund på. Ett otroligt bra märke och designen ska vi inte ens tala om, de syns ju på långa vägar. Alex hörde av sig till mig via facebook och uppskattade fiskebilderna jag publicerade, både där och i bloggen, med Leech glasögonen på mig. jag blev tillfrågad om jag hade möjlighet att haka på en resa till jämtland, vilket jag tyvärr var tvungen att tack nej till ( skit också att man inte kan få ledigt från jobbet hur som helst ). Sedan vann jag Leechs utlottning via facebook, en resa tillsammans med dem till Norrbyströmmen, vilket även det sket sig då jag just den helgen hade en aktivitet med Fjällorna som jag inte kunde avboka.

Men nu så har vi äntligen fiskat ihop, det blev trippen till Strömhult där vi var i november. Alex är en jättetrevlig kille och otroligt duktig fiskare och framförallt har han lyckats marknadsföra dessa “brillor” som är helt outstanding!!

 

Nu lämnar jag över ordet till Alexander Lexén!!!

 

_MG_1595

Beskriv ditt fiskeintresse:

Det hela började att jag stod i en liten båthamn i Mälaren när jag var 7 år med min far och fiskade. Farsan var tvungen att sticka iväg och hämta något en snabbis, han satte på mig flytväst och sa att jag inte fick gå någon annanstans på bryggan och om jag skulle få fisk var det bara använda håven. 3-4 minuter senare var jag alldeles själv på bryggan och det började hända saker i andra änden på linan. Fisk JAAA FISK och stor är den. Jag kämpade in den och lyckades håva min första fisk någonsin helt själv men när den var uppe hade jag ingen aning vad jag skulle göra. Mitt ända självklara val var att lägga mig på fisken och hålla i den till pappa kom tillbaka. Vet inte hur lång tid jag låg på fisken men till slut kom pappa tillbaka och jag var hur stolt som helst för att jag lyckats alldeles själv. Gädda på 3 kilo var resultatet. Sedan dess har bara fisket växt och idag fiskar jag så fort jag får tillfälle. Känslan av att se en öring vaka, kliva ner och kasta med ett perfekt utlägg och en perfekt drift med en torrfluga är ju bara det roligt och spännande. Men att sen se öringen ta flugan och helst lugnt och försiktigt med Head & Tail. MUMMA….. Vad ska jag säga om det, bara jag skriver om det börjar jag känna fiskesuget. Eller som i somras när jag tog en förjäkla fin Öring på nymf. Där jag såg fisken "brillorna" provade flera olika nymfer tills jag hittade rätt och att bara se den lilla rörelsen åt sidan för att sedan lyfta spöt och drilla en av mina finaste öringar jag tagit under mina 8 år som jag flugfiskat. Fiskenerverna har kommit igång nu.. Jag har också fiskat väldigt mycket gädda när jag var yngre men för 8 år sedan tog flugfisket över. Däremot måste jag säga att jag har fiskat rejält med gädda detta år och med dem nya prylarna som har kommit ut så har jag blivit helt tokig i det fisket också. Att känna det där kraftiga hugget som bara en gädda kan göra och sen känna om det är tyngd i fisken är också något som har gjort att jag verkligen älskar att spinna Jigg efter våra svenska krokodiler. Svaret på beskrivningen på mitt fiskeintresse måste jag säga är gigantiskt.

 

bild

 

Var det något speciellt som hände under året 2012?

Ja jag lanserade tillsammans med min kompanjon Markus varumärket Leech. Där vi har haft ett riktigt spännande år att få jobba med något man verkligen brinner för. Helt sjukt roligt att vi har blivit så omtyckta av många och vi hoppas att vi ska fortsätta göra människor nöjda med de produkter vi kommer ut med i framtiden. Fiska har man ju också gjort en del och har haft ett riktigt bra fiske i år, vet inte vad det beror på men det måste ju vara brillorna :-). Alla nya fiske kamrater jag lärt känna detta år har också varit väldigt speciellt och roligt för mig.

 

 

Vad siktar du på inför 2013?

Vi ska implementera Leech i Norge, Danmark & Canada nästa år och en del andra nya länder.  Det ska bli väldigt spännande och roligt att anta nya utmaningar och kämpa med det jag verkligen älskar. Vi har också fått i uppdrag att sälja Loop i Sverige som också är riktigt roligt. Jag siktar på att få fiska så mycket jag bara kan både här och där. Våren kommer och då blir det såklart havsöring som jag ska jaga både på östkusten och västkusten. Det vill säga att om det går dåligt på östkusten drar jag ner till västkusten för där är det ju fångstgaranti. Just det får inte glömma gäddan det ska jag också fiska men det blir mest på hemmafronten. Värmland,Jämtland,Dalarna,Norge & Polen oj nu börjar frugan hemma bli otålig. Tar lite sommarnatt flugfiske på västkusten också, det är något jag skarpt rekommenderar till er som inte har gjort det förut. Helt förbannat sjukt spännande och kul. Vet inte hur jag ska förklara det här hemma? Jo jag har det, det är ju JOBB. Hoppas någon känner igen sig nu annars mår jag inte bra.

 

IMG_0591

 

Vem eller vilka är din/dina förebilder inom fisket och varför?

Jag har aldrig haft några direkta förebilder. Men om jag ska svara idag tycker jag tjejer som börjar poppa upp och visa sig vara riktigt duktiga fiskare är mina förebilder. För kan dem smitta av sig på min söta tjej hemma vore det toppen.

 

 

Är det något särskilt du vill säga mig eller mina läsare?

Jag pratade om att jag träffat nya fiskekamrater och du är ju självklart en av dem. Tycker du bara är i början av en otrolig resa i sportfiskevärlden precis som mig. Tror vi kommer ha fantastiskt roligt tillsammans i framtiden. Fortsätt med dina fina fotografier och fortsätt med att jaga in nya bruttor till sportfisket. Det är ju helt fantasilöst utan er. Till alla som stöttat Leech detta år, utan er är vi ingenting. Hoppas vi kan fortsätta att brassa på och komma med nyheter som hjälper er till att ha ett bättre fiske. Om ni inte redan har så gå in och gilla oss på facebook där vi kommer ha massa tävlingar och nyheter som kommer dyka upp under nästa år.

 

(klicka på bilden nedan för att komma till Leech facebookgrupp)

Leech Facebook

/ Alexander Lexén

 

Tusen tack Alex för ditt härliga inlägg, jag skrattade så tårarna sprutade då jag såg framför mig dig liggandes på en stor gädda!! Ja du har då allt lyckats fånga mångas intressen och det har varit otroligt roligt att fiska ihop också!! Jag önskar dig och Markus ett JÄTTESTORT lycka till, ni är kanoners!!!

/ Sussi

( som vanligt är grönmarkerad text länkad till andra sidor )

4 svar på ”LeechAlex

  1. Riggade tävlingar och värre reklam än tv4 Sussi. Skämta bara. Jävligt nice glasögon. Går det få dom slipade till en gammal man med lite synfel Alex?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *