Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Bloggen verkar nu mera har blivit lite av ett debattforum för mina läsare, vilket jag tycker är helt ok!

Jag ställer gärna upp på att föra frågor och synpunkter vidare då det är många som är inne och läser mina inlägg, och vilka är bäst på att svara på frågor som dyker upp? Jo precis, det är ju ni som sitter där ute någon stans!

Eftersom mina läsare är intresserade av olika fiskemetoder, precis som jag själv är, så når man ju också ut till en blandad kompott av läsare, vilket då gör att man kan skriva om lite vad som helst.

Idag fick jag ett mail och jag vill inte skriva ut namnet på den som skickade detta, då jag antar att den personen kanske vill vara anonym.. Om inte så får personen i fråga själv ge sig till känna via en kommentar här på bloggen..

 

“Hej

Hoppas att allt är bra med dig.

Jag har just börjat följa din blogg.

Du som skriver och undersöker…

Jag har tänkt på en sak. Allt flugbindningsmaterial vi använder. Hur och vart har leverantörerna fått tag på det?

T ex jag som laxfiskare använder isbjörnshår… alla nackar vi använder mm och allt hår.

Vet du vart man kan ta reda på vart flugbindningsmaterialet kommer ifrån?

Finns det material som är ”märkt” som man ska köpa i först hand.  Finns det märken man ska undvika?

Eller vet du någon man kan kontakta för att få svar?

Hinner inte med att fiska just nu. Jobbar så mycket och när jag inte jobbar så sover jag.

Hoppas att vi syns vid något fiskevatten snart, eller på någon mässa“

Som ni säkert redan förstått så är jag själv ingen flugbindare, har inte riktigt tid över till det, fast ok.. jag har ett flugbindningsstäd, lite hjorthår och annat smått och gott här hemma men kommer inte riktigt igång med binderiet.

 

Så finns det någon vänlig själ där ute som kan ge svar på detta? ( helst via en kommentar här i bloggen då alla inte har facebook )

Kan vara bra även för mig att veta ifall jag startar upp binderiet framöver :)

 

Älghår kan jag säkerligen få ta på närproducerat då det finns ett par jägare (pappa och lillebror) i min familj..

 

Hälge

 

Likaså vildsvinspäls, hare, räv och råddjur skulle jag tro..

Jag kanske också skulle kunna plocka lite tagel från hästen i värsta fall ;)

17 svar till “Vart kommer flugbindningsmaterial ifrån?!!”

 1. Christer Jansson skriver:

  Hej! Jag kan nog med rätt så stor säkerhet säga att dom flesta stora försäljarna av flugbindningsmatrial kör syntet matrial på sånt som är utrotnings hotat. För det kan bli rätt så saftiga böter om det inte är syntet eller odlat. Kul grej bara jag var i Norge och fiska Lax då fanns det en som födde upp djungeltupp och man fick gå in och kolla på dom men det var spegelglas så vi såg tupparna men dom såg inte oss.

  • Sussi Stridh skriver:

   Kanon Christer! Hoppas verkligen det är som du säger :) Va kul att få se en djungeltuppsfödning, det skulle vara superintressant att göra ett besök där framöver!

  • Christer Jansson skriver:

   Nu är det några år sen men odlingen fanns vid Etne älv i Norge. Vet inte om den finns kvar. Mycket trevlig älv var väl i Baltaks storlek. Vi fick en havsöring på 1 kg och en lax på 2.5 kg och den mäktigaste av allt en lax på 11 kg. Har nog aldrig sett en fisk simma så fort i hela mitt liv 60m på säkert 3 sek. Cool fight. Tyvärr höll jag inte i spöt. Men jag var med .

 2. Mikael Pertmann skriver:

  Bra fråga.
  Tom Rosenbaum på Orvis tog upp den frågan på sin Podcast och besvarade en del av de frågeställningar som dyker upp. Bara att söka.

 3. Christer Jansson skriver:

  Hoppas vi träffas nån gång så vi kan tala om Etna resan. En av dom mest händelserika resor jag har varit på. Tänkte se om jag får med syrrans grabb till Baltak nån helg.

 4. Niklas R skriver:

  Kamelhåret jag säljer klipper jag direkt frånn Kalle kamel när han inte behöver vinterpälsen.

  • Sussi Stridh skriver:

   perfekt Niklas!!! Det är sånt jag gillar!! :) Vill du ha lite hästpäls också? Kan passa på när pållan fäller sin vinterpäls ( ska ge 17 i att klippa henne denna vinter ) :)

 5. franz frank skriver:

  Hej! Jag undrar om man använder hund- och katthår? Finns ju hur mycket som helst!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: