Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Nu har jag landat, återhämtat mig och smält intrycken från två dagars fiske i Strömhult.

Den årliga höstresan med Fjällorna vart inställt så det blev en resa med Fjällor och Fjållor ;)

Eftersom det inte blev 10 Fjällor som anmälde sig till denna resa så erbjöd Anscha 4 killar, som själva utnämnde sig till Fjållor, att följa med så att vi kunde fylla platserna.

 

Tyvärr låg Strömhult mer eller mindre under vatten och de annars så fina små forsarna efter Vladimirs corner var nu inte längre några forsar utan mer som lugna sel med små virvlar i. Dessutom är det ju vadningsförbud i Strömhult, men för att komma ner till sista sträckan av ån så fick man allt vada då stigen låg en bra bit under vattenytan.

 

Sussi med 5 kilos Strömhultare

 

Fisket var över lag väldigt trögt men en 5 kilos lyckades jag kroka i dammen. Den högg på en vit boobyfluga och gjorde flertalet rusningar innan jag lyckades landa denna klump.

 

Anders Mattsson och Ingrid Andresson

 

Anders Mattson hjälpte min mentor Ingrid att landa en fin regnbåge. Anders var den som var minken denna resa och han lyckades kroka fisk nästan hela tiden.

 

Rickard Måby

 

Anscha och Ingrid hade lyckats kidnappa Rickard Måby, en krögare med utomordentliga kockegenskaper så han skötte matlagningen mellan fiskepassen. Rickard fick också stå ut med mig i ena stugan och även det klarade han med bravur!! Så tusen tack för superb mat och trevligt sällskap ( ett tyst sådant då alternativet för mig hade varit att få sova i samma stuga som Anscha, som är en hejare på att dra timmerstockar nattetid om man säger så )

 

hösthane 

 

Det var först dag två som det lossnade rejält för mig och jag lyckades kroka den ena efter den andra fisken i strömmen. Regnbågarna vart sugna på masken, i röd fjäderdräkt och det var så roligt att se flugan under ytan och hur fisken närmade sig för att sedan sluka masken ( som flugan heter om nu någon skulle tro att det är metmask jag pratar om, men det är det inte för metmask är förbjudet att fiska med här ).

 

Under alla de gånger jag varit i Strömhult så har det aldrig varit så mycket vatten som nu och det har heller inte varit så trögfiskat, vilket de andra också tyckte. Men när fisken väl satt på kroken så var medelvikten bra mycket högre än vad jag tidigare har upplevt. Så, för att sammanfatta det hela så hade vi i gänget ändå haft två tokroliga dagar och kvällar, lärt känna nytt folk och ännu lite mer erfarenhet att lägga i ryggsäcken, matat söta Sheldon, även döpt till Felix i vårt gäng, den svart/vita katten och minsann skämt bort den rackaren ordentligt, men det säger vi inget om till Robert ;)

 

Jag slarvade tyvärr en hel del med att fotografera så det vart inte så många bilder att bjuda på i detta inlägg.

 

Tack Sarita, Ingrid, Anscha, Susanna, Nina, Peter, Joel, Anders och Rickard för denna gång!!

 

P.S text som är grönmarkerat i inlägget är länkat till respektive hemsida så klicka gärna på den texten D.S

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: