Drömfiskar för Fjällor!

I helgen var vi ett glatt gäng Fjälllor som ockuperade Hökensås.

Jag hade ordnat en aktivitet som för en gång skull slutade på en rimlig summa då många medlemmar i Fjällorna oftast tycker att det ordnas aktiviteter som är för dyra.

 

Samtidigt som våran aktivitet var igång så kördes det även ett fiskeläger för tjejer som ordnades via Sportfiskarna och Fisqe, så ni må tro att det var många fiskande tjejer på åsen denna helg.

 

Marcus Hermansson, från Hökensås Sportfiske, hjälpte glatt till att göra allt i sin makt att locka till fler tjejer till Åsen, så ett stort tack till dig Marcus!!! ( och Hökensås semesterby med förståss )

 

Vi började med att fiska i Enesjön, Tjärn 39 och Vita tjärn på lördags morgonen. Jag krokade en mindre regnbåge som fick simma tillbaka.

 

Vass i kvällssol

 

Efter en god middag drog vi till Baltak för att prova flugfiske i strömmande vatten. Det var så roligt att alla tjejer i detta sällskap ville flugfiska, det hade jag inte räknat med. Men med vår samlade kunskap så lyckades vi reda ut det mesta.

Hur det gick i Baltak kunde ni läsa om i mitt tidigare inlägg. Jag lyckades ju höja mitt Baltak PB med ett halv kilo…

 

Söndagen hade vi brudar Strandgölen helt för oss själva.

En mycket blåsig och kall dag, men Marcus slöt upp, fast han hade en ledig dag ( för vem vill missa ett gäng flugfiskande tjejer?? ) Det fikades och snackades flugval och innan Marcus lämnade oss vind för våg så tog han en gruppbild, där även hans dotter, Eylah (tror jag hon heter) och lilla hunden Gimli fastnade på bild.

 

Hökensåsgänget

(överst från vänster: Lena, Marie, Sussi, Jennie, Anscha och Linnea. Nederst från vänster: Tarja, Eylah, Ingrid och Gimli )

 

Men kall vind stoppar inte oss från att lägga ut flugor och vilka fiskar vi fick!!!

 

lena med drömfisk

 

Lena drillar stort!

 

Linnea bänder stort

 

Linnea bänder för fullt!!

 

Anscha och Ingrid med drömfångster

 

Ja ni ser ju vilka kolosser dessa fiskar är! Helt klart värda att pussa på enligt Ingrid och Anscha poserar stolt bredvid med sin vackra 20 kilos regnbåge!!!

 

Marie med drömfisk

 

För att inte tala om Maries toksnygga öring! Det var nära att hon tappade den!!

 

Ja dessa luftfiskar var de enda vi kunde stoltsera med från Strandgölen denna dag.

( hade jag filmat så kunde jag bidragit med lite material till Luftfiske SM som goa Robert Jonsson hintat om )

 

Jag fick på en regnbåge som jag lyckades lura upp på en streaking caddies, men den drog rakt ut i sjön och spottade ut flugan lite nonchalant, så går det när man köra med hullinglösa flugor!!

 

Lingon

 

Men nu är hösten här med allt vad den innebär så det är bara att fiska vidare!!

 

Tack tjejer för en superkul helg, tack Hökensås för att vi fick äran att vara här, tack Baltak för att det levererades stor fisk igen ( i alla fall för mig ). Det här gör vi om, eller hur??!!!

4 svar på ”Drömfiskar för Fjällor!

  1. Härligt humorn humöret och vackra skogsrår i naturen vad mer kan man begära
    Trevliga bilder! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *