Gigantiska abborrar och gäddor

Norrlandsresan fortsatte vidare..

 

_MG_3331

 

Efter några dagars hopplösthet i Ammarnäs så fortsatte vi rakt ut i skogen mellan Boden och Jokkmokk, där sista biten innebar 2 mils grusväg och då menar jag inte vanlig grusväg utan mer en sådan som traktorer och timmerbilar använder..

 

Men väl framme i Micael Frisks primitiva stuga, utan el och vatten, så kändes det riktigt härligt att bara få vara. Snacka om tystnad!

Du kunde höra dina egna puls i öronen!

 

timmerstugan

 

Micael håller på att bygga upp en rundtimrad stuga som kanske i framtiden ersätter den lilla “huggarkojan” som vi huserade i! Tänk er doften av färskt virke och tjära, detta nådde våra näsborrar hela tiden!

En fin vedeldad bastu fanns nere vid tjärnen så det var möjligt att fräscha upp sig om man så ville.

 

 

långtjärn

 

Vid den lilla tjärnen fanns även en liten eka som man kunde ro runt i, vilket vi självklart gjorde.

Här fanns abborrar kring ½ kilot och uppåt och den mest effektiva fiskemetoden var vertikaljigg.

 

_MG_3448

 

en och annan gädda valde också att hugga men de låg kring ett par kilo.

Tanken var att vi skulle fiska i en större sjö, Költräsk (som innehåller gigantiska abborrar och gäddor), så Felix och jag tog oss dit och rekade båten men tyvärr fanns det ingen motor och att ro denna bjässe över hela sjön var inte att tänka på.

 

_MG_3450

 

Men vi rodde ändå ut en liten bit och lyckades kroka en abborre på ½ kilot

 

gädda i Költräsk

 

och en mindre gädda.

 

Förhoppningarna om att kunna komma ut till platserna med de riktigt stora fiskarna dog ut så vi fick istället njuta av tystnaden och en vacker solnedgång.

 

solnedgång költräsk

 

Denna resa norrut gav inte riktigt det fisket vi hade hoppats på men ändå fick vi uppleva lite nya platser, frisk luft, minimalt med myggbett, men tyvärr råkade jag ut för en pissmyra innanför långkallingarna, bildbevis på det vill jag inte bjuda på då det lilla krypet bet mig 5 gånger innanför trosorna och på insidan av låret innan jag fick tag på den rackaren!! Stora röda kliande blemmor blev det och som sagt, ni slipper se bild på det! 😉

 

Felix ror i dimman Költräsk

 

Nu ror vi in i dimman igen och vem vet, kanske vi har möjlighet att besöka Költräsk igen.

Av Micael “ Kräpplehult “ kan man hyra stugan i Edefors ( där vi var ) och på deras hemsida finns massa mer roligt att utforska!

 

Tack ännu en gång Micael för att vi fick se ditt paradis i norr, synd att inte Astrid eller björnen visade sig denna gång 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *