Djuren i naturen

Ja än så länge har vi inte krokat några stora fiskar här i Ammarnäs, men däremot har vi upplevt lite annat längs åarna!

 

jordgetingar

 

Vad sägs om ett smaskigt jordgetingbo?

Det gäller att inte kliva utanför stigarna, det här boet var bara ett par decimeter från stigen uppströms Tjulån och här är det en och annan vandrare som passerar.

 

groda

 

En vacker groda spanade in mig från strandbrinken när jag skulle hämta vatten till kokekaffet.

 

Vi fiskade bara en liten stund på dagen igår för att sedan göra som normala norrlänningar gör, åker 11 mil enkel väg för en kopp kaffe!!

 

4 km raksträcka

 

Det var pappa som drog med oss till en bekant som bor norr om Sorsele, men å andra sidan var det inte illa att få uppleva en raksträcka på sisådär 4 kilometer! Subarun pinnande på bra vill jag lova! 🙂

 

spöhållare

 

Vill också säga att spöhållarna från Harrkungensfiske var superbra! Sitter kanon och det är ju en fördel att kunna låsa dem och på så vis slippa plocka av och på dem varje gång det är dags att förflytta sig! Jag är jättenöjd!!

 

vindelälven

 

Vindelälven är otroligt vacker!

Igår natt försökte vi oss på mörkerfiske med stora svarta flugor.

Det var inte helt lätt att vänja blicken vid mörkret.

Jag satt en stund vid stranden och iakttog vattenytan och så några vak, en del små och en del lite större. Smög ut i vattnet och la ut flugan. Jodå, ett gäng mindre öringar vart på hugget men på något sätt kände jag mig iakttagen så jag vände mig om och tittade mot stranden, såg något vitt som guppade fram och stannade.

Nyfiken som jag var så tände jag pannlampan och lös in mot stranden, ett par gula ögon reflekterades mot mig.. Där satt en otroligt vacker rödräv, jämte min kameraväska, och spanade på mig. Den satt kvar en lång stund innan den gav sig iväg igen.. den vita svanstippen guppade vidare längs stranden!

jag var så glad ända in i själen att få uppleva bara detta så de stora öringarna fick inte lika stor betydelse för mig just denna kväll/natt.

 

Peter Schmitt och Mikael ( som sköter hemsidorna, ammarnasfishing och ammarnasfvo ) kom förbi på kvällskvisten och gav oss tips och förslag över en kopp kaffe. Vi fick otroligt mycket matnyttig information angående fiske, forskning, C&R m.m.. men det bloggar jag om senare.

Nu måste vi ut i naturen!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *