Bäcköringfiske

Igår eftermiddag drog vi iväg till Ringbrynsbäcken för att prova torrflugfiske efter små hungriga bäcköringar.

 

ringbrynsbäcken

 

Vattnet är klart och bäcken har restaurerats för att göra livet lättare och roligare för öringarna.

 

_MG_2439

 

Kan tänka mig att Robban har haft fullt upp med att leka bäver här för att få trästockar i vattnet och hur stark är han inte som slängt i stenbumlingar lite här och där. Bra jobbat Robert Martinsson!!!

 

bäcköring

 

Vi fick mängder av små öringar och det var riktigt kul att locka upp dem med E-12, jag körde med den tekniken som Johan Klingberg lärde ut i Baltak och det gav resultat över förväntan. Slutade att räkna antalet krokade fiskar efter 25 avkrokade då det högg hela tiden.

Felix och pappa hade också ett härligt fiske så jag får väl anse mig helnöjd att lyckas guida dem till bra fiske dessa två dagar.

 

Storån med fjäll

 

På vägen hem stannade vi till vid Storån för att kika efter harr, såg några små stå under bron men än så länge är det väl mycket flöde i alla vatten här.

 

blomma

 

Det finns som vanligt en massa vackert att fotografera här så mellan fiskepassen åker kameran fram för att föreviga lite annat ute i naturen.

 

På kvällen intog pappa soffan och Felix TV´n för att titta på fotboll, jag passade på att följa med..

 

Hannu

 

Hannu och..

 

Jörgen

 

Jörgen ( som här står och vakspanar ) till Sölvbacka strömmar för att fiska lite med streamer. Men vattnet är för högt och det är svårt att få ner flugorna på rätt djup i den strida strömmen. Tack ni goa Göteborgare för sällskapet och att jag fick haka på er ut.

 

Sölvbacka strömmar

 

Om nivån sjunker till hälften av vad den är nu så kan det blir det mer intressant att fiska här.

 

svart vass

 

Men än så länge är jag jättenöjd över fiskeresultatet vi har haft och nu ska vi försöka att satsa på lite större fiskar. För pappas del är det bra att börja med lite mindre storlekar då hans lätta spö och rulle utan broms kräver lite träning på drillning innan man drar på tyngre fisk.

 

Nå, det var lite om söndagens fiske och idag beger vi oss ut framåt eftermiddagen för att orka med kvällsfisket, ikväll är det ju ingen fotboll som stör!

2 svar på ”Bäcköringfiske

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *