Flöden:
Inlägg
Kommentarer

I torsdags ringde Robert till mig och undrade om jag hade möjlighet att komma ner till Strömhult för att fiska lite på lördagen. Hmm.. Jag skulle ju jobba helgen så först sa jag nej, sen ändrade jag mig och sa att jag ska försöka få ledigt. Efter mycket om och men lyckades jag till slut komma loss från jobbet, tack vare en hygglig chef och en ännu hyggligare kollega. Det kändes lite som om, “ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid”

 

Så det var till att kliva ur sängen kl. 04:00 på lördag morgonen och bege sig till härliga Strömhult. På vägen ner ösregnade det och väl framme så bara regnade det. Tre trevliga grabbar från Glimåkra fanns redan på plats och var i full gång med fisket.

 

drillhänder

 

Här drillas det för fullt!

 

tomas drillar

 

Tomas Ingesson krokade fisk på fisk!

 

Så kan man ju undra varför jag skulle vara här denna dag?!

Jo, en journalist, Anna Dafgård, från Hallandsposten ville göra ett reportage om Strömhult och fiske. Hon hade en önskan om att få intervjua och fotografera en kvinnlig flugfiskare, så det var därför Robert ville ha ner mig hit!

 

Vladimirs corner hade fått vila hela morgonen inför reportaget, så när det väl närmade sig intervjudags, tog jag mig bort till nämnda plats..

 

kaffepaus

 

tog en kaffepaus, tittade efter vak medan jag väntade in Robert och Anna.

 

Sussi med Strömhultare

 

Härligt att få drilla stor fisk igen, även om denna inte var jättestor..

 

snabb hemtagning

 

Vems händer är detta tro?

 

Robert drillar

 

Jajamensan!! Även Robert krokade fisk denna morgon! Första gången sen jag började åka hit till Strömhult sedan 2008, som Robert är aktiv med flugspöet!!

 

release

 

Catch & Release!!

Precis, denna fisketur innebar inte en massa landad fisk utan jag körde med hullinglösa flugor för att enkelt kunna släppa tillbaka den krokade fisken.

 

När artikeln blir publicerad i Hallandsposten, vet vi inte just nu, men Anna skulle återkomma så det ska bli spännande att se vad hon knåpar ihop av allt material hon samlade på sig under de timmar hon var med.

 

Vid halv tolv avbröt vi fisket och jag begav mig hemåt igen, trött som attan efter bara 4 timmars sömn, men det var såååå värt det!!

 

Tack Robert för att du bjöd in mig till ditt paradis!!

2 svar till “Blixtvisit i Strömhult”

  1. Sarita Eliasson skriver:

    Så spännande Sussi! Skall bli jätte roligt att läsa Hallandsposten…… Bra att dom frontar kvnnliga flugfiskare :)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: