Min första kurs!

I torsdags var det första gången jag skulle introducera en grupp i flugfiske!

Själv har jag nu flugfiskat i 5 år så lite erfarenhet har jag väl samlat på mig, men så är det det där med att lära ut till andra. Hur gör man?

 

Började med att samla ihop de 7 goa grabbarna som aldrig flugfiskat tidigare och kolla om det var någon av dem som inte hade solglasögon eller keps/hatt med sig. Hade inventerat lite bland prylarna hemma så jag hade ett gäng kepsar och glasögon till utlåning, men de flesta hade med sig eget.

 

Samling och riggning

 

Sedan var det dags att rigga utrustningen, alla var ivriga och hjälpte till!

Förklarade lite hur flugrullen är uppbyggd med backing, fluglina och tafs.

Delade ut lite olika flugor och sedan var det dags att visa hur man knyter på en fluga. Grabbarna hängde med och fattade mina instruktioner alldeles utmärkt.

 

Nisse

 

När det sedan var dags att lära ut kastteknik fick jag ganska snabbt kvitto på om jag varit pedagogisk nog. Kan säga att alla klarade detta med att lägga ut lina och fluga i vattnet väldigt snabbt, inga flugor som satt kvar i några buskage eller grenar så grabbarna kämpande på riktig bra. Nisse på bilden ovan fick låna mitt spö, keps och glasögon och han var en av dom som flugfiskade hela kvällen.

 

Per

 

Per hade med sig eget spö och även han hade full sving på linan.

 

Henrik var den i gänget som flugfiskat mycket och också den som fick en fisk på fluga, en del av de andra provade kastspö och Jakop lyckades kroka en regnbåge på 2,26 kg..

 

Jakop

 

Visst är det kul att se glädjen i den som för första gången lyckas landa en fiskart de aldrig tidigare fått!!

 

Kräftor i magen

 

Regnbågen hade hela tarmarna full av kräftor.. hmmm.. några flugimitationer av kräftor hade jag inte.

 

Tony

 

Tony dök upp lite senare så han provade att flugfiska en stund men gav sig sedan in på det han kunde bäst, kasta med kastspö, vilket ledde till en fin fin abborre!

 

Nåja, över lag var det ett jättehärlig gäng som jag fick träna på för första gången och jag fick höra av dem alla att de tyckte det var jättekul.

Hoppas jag får äran att ta hand om Rödjenäs fiskande gäster någon mer gång då även jag lärde mig en hel del!!

Tack hela gänget för en jättetrevlig kväll!!

2 svar på ”Min första kurs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *