Flöden:
Inlägg
Kommentarer

För det mesta när jag är ute och fiskar så är alltid mobilen med innanför vadarjackan, det är alltid någon som måste ringa och få tag på mig av olika skäl.

Men igår bestämde vi, jag och Pernilla, oss för att lämna mobilerna på land.

 

Att vada ut i sjön, utan några som helst måsten eller tider som ska passas, var riktigt skönt i vårsolen. Att slippa bli störd av ringsignaler och andra notisljud och istället lyssna på fågelsång och gäddornas plaskande i vassen, det är bra mycket bättre örongodis än de syntetiska ljuden.

 

Insjögädda_

 

Jag fortsätter laborera med egenbundna flugor och de ger resultat även på hemmaplan.

 

Liten vårgädda

 

Dock ville inga större madammer hugga men de små gäddorna som högg, var riktigt galna och mer eller mindre svalde flugorna med hull och hår

 

Pernilla i vårsolen

 

Både Pernilla och jag summerade eftermiddagens fiske som en underbar eftermiddag med tid för eftertanke, avkoppling och att vara ett med naturen.

Vi (läs jag) borde verkligen göra fler sådana här pass, där mobilen lämnas någon annanstans och medan man står där ute och fiskar så får väl hela världen rasa samman om det nu skulle vara så.

 

Jag vet att jag inte är ensam om att ständigt vara anträffbar men med tanke på mina fiskerelaterade uppdrag framöver, så kommer jag att vara mer och mer offline och istället vara närvarande just där och då.

Taggar:, , , , , , ,

I december provade jag att binda min första, egna gäddfluga. Jag tyckte det var galet kul och övade en hel del på att få till dessa blingbling flugor.

 

Det är allmänt känt att Blekingegäddorna inte gillar stora och långa flugor, så förra helgen satt jag och band, ihop med #herregädda-gänget och tog mig an min första flugbindarelev.

 

Pedro satt tålmodigt vid min sida och vi band en tubfluga, där vi gick igenom steg för steg.

Dagen därpå hakade Pedro på “tema Big Mama” (som jag kallade gänget som valde att följa med mig)  för att testa den egenbundna gäddflugan.

 

överLycklig Pedro

 

Gissa om det varet jubel i viken när gäddorna var på hugget och som dessutom tog på flugororna vi bundit kvällen innan.

 

Pedro håller inte tillbaka på smilbandet som ni kan se på bilden ovan.

 

Kjellis med första Blekingegäddan 

 

Även Kjellis hade ett kanonfiske på egna flugor, sorgen över att råkat ut för ett missöde i form av knäckt spötopp dagen innan vart som bortblåst.

 

Egen fluga lockar gädda

 

Även jag hann att fiska lite mellan varven, jag prioriterade såklart att grabbarna skulle få fisk i första hand eftersom flera av dem aldrig varit i Blekinge tidigare.

 

Gäddselfie

 

Inte helt enkelt att få till en “gäddselfie” men lyckan var gjord även för min egna del då jag för första gången hade ett lyckat gäddfiske med mina egna flugor.

 

Tre dagars fiske var till enda och sista dagen var vi bara fyra tappra själar som gav oss ut i storm och ösregn. Det blev några gäddor även sista dagen men med tanke på att många hade en lång väg hem, stugor som skulle städas och fiskeprylar som skulle packas ihop så blev det bara ett par tre timmar ute bland vågorna.

 

Men jag åker snart tillbaka igen, till mitt gäddparadis och med tanke på att helgens resultat gått så otroligt bra så kommer jag att ordna en höst- och en vår-resa framöver. Det är så många som hört av sig och vill följa med mig till Blekinge så jag känner att det är dags att ta tag i det hela.

Tiden räcker inte riktigt till alla och en var, så håll utkik, det kommer att hända en hel del framöver Ler

 

 

Uppskattar du min blogg, mina foton och mina fiskeäventyr så är du välkommen att sätta in valfri summa på mitt konto via Swish 0730790762, meddela mig då pengarna öronmärks till bloggen. Detta för att hjälpa mig att hålla bloggen vid liv och kunna fortsätta leverera bilder, text och tips.  Att blogga och fotografera tar både tid och kostar mig en del, i form av kamerautrustning, bildredigeringsprogram och dator. Tusen tack på förhand!

Taggar:, , , , , , ,

Jag har tillbringat fyra galet roliga dagar i Blekinge med en hel bunt nya och gamla bekanta.

Detta var en “gäddflugfiske”träff av rang och totalt var vi 13 personer som mest. Det hela startade via gruppen “Gäddflugfiskare i Sverige” på facebook, där en liten klick människor bestämde sig för att träffas och fiska ihop i verkliga livet. Denna lilla grupp fick sedermera namnet #herregädda

 

En destination utsågs där träffen skulle bli av och så även datumet.

Det blev självklart Sandhamn Marine som fick ta emot oss alla.

Och det ångrade nog varken Uffe eller Larssa, som här poserar med sin första flugfångade Blekingegädda.

 

Larssa och Uffe

 

Ja Larssa vart så glad att han till och med tog sig ett ofrivilligt dopp i det 4,7 gradiga Östersjövattnet.

Första dagen var vi 6 pers ute och hade ett kanonfiske.

 

Andra dagen vart vi fler personer så jag fick ta mig an Niklas Rosenqvist från flytfiske och Marcus Bengtsson och guida dem till Blekingegäddorna.

Marcus hade som mål att ta en gädda.

Kan bara säga att det vart tvåsiffrigt minst sagt!

 

Niklas och Marcus hjälps åt

 

Niklas och Marcus löd mina råd och tips och det gav strålande resultat.

 

Niklas återutsätter en madam

 

Nöjda fiskare och nöjd guide, det kan ju inte bli bättre eller??

 

Fortsättning följer…

Taggar:, , , , , , , , ,

.. men när ni lyssnar på denna nästan två timmar långa podcast mellan mig och Anton Tsvetkov så kommer ni inte tro era öron.

 

Ryskenfishing podcast

(klicka på bilden för att komma till podcasten)

Passa på att ladda ner avsnittet och lyssna på det om ni har några timmars bilkörning eller går hemma och pysslar.

 

Vi diskuterar allt mellan himmel och jord och för att ni ska få lite bilder i era huvuden så titta på dessa, så förstår ni nog hur jag och Anton hade det på våran fiskedag.

 

Pod på gång

 

bil och båt

 

full fart i båten

 

banana

 

trasig bro

 

trång å_

 

hoppsan

 

Flytväst och spö

 

Anton glad ändå

 

Tusen tack Anton för en otroligt rolig och händelserik helg Blinkar

Taggar:, , ,

Suget efter att få knalla ut på isen var enormt stor, så när Thomas Holmesjö och Pernilla Lilja ringde mig och frågade om jag ville följa med ut på ett ismetespass, rådde det inga tvivel.

Mina fönster får vara skitiga ett tag till och dammråttorna får väl växa sig större, håller jag mig hemifrån så ser jag ju ändå inte.

Så, det blev till att ragga runt och leta hållbar is.

 

Första sjön höll inte så Thomas tog fram sitt ess ur rockärmen och det visade sig att sjö numer två hade tjock fin is som skulle stå pall denna soliga och varma marsdag.

 

Hotell Högland Nässjö

 

Med Hotell Högland som bakgrund och tåg som skramlade fram längs stambanan genom Nässjö stad, riggade vi ut våra ismeten.

 

Pernilla med citygädda

 

Pernilla fick napp innan vi ens hade fått ut alla spön och satte därmed ribban för dagens fiske.

Vi förväntade oss mängder av hungriga gäddor, då Pernilla fick drilla gädda nummer två i samma hål men efter det var det trögt, supertrögt.

 

Jag fick fäll och sprang som en tok, medan solen gassade på men jag lyckades inte få upp gäddan.

 

Hjärtevippan_

 

Däremot fick jag testat mina nya vippor i form av hjärtan, bra att gammalt julpynt kommer till vettig användning och jag fick även känna på Franks nya Abu spö. Otroligt trevligt att drilla fisk med även om fisken valde att kliva av.

 

Sussi med citygädda

 

Framåt eftermiddagen lyckades jag ändå kroka ett par små gäddor och därmed får jag väl anse mig vara nöjd över den korta ismetessäsongen denna vintern bjöd på.

 

Till nästa år ska jag införskaffa lite nya ismetesprylar, bland annat rullar som är vänstervevade då de jag har är högervevade vilket gör drillningen lite problematisk för min del.

 

Cityfiske har både sina fördelar och nackdelar, fördelen är väl att det är när till shopping av förnödenheter såsom tex semlor och nackdelen är saknaden av tystnaden och stillheten ute på sjön där enbart skogens väsen hörs.

 

Thomas och Pernilla

 

Tusen tack Thomas och Pernilla, för ert sällskap på isen och vi har verkligen en spännande tid att se fram emot med galet mycket trevligheter <3

Taggar:, , , , , ,

Denna veckan har jag varit en flitig ismetare och det tack vare mina goda vänner Pernilla Lilja och Thomas Holmesjö.

Frank hade lämnat Gotland för att vara med oss och isfiska i några dagar, så i måndags begav vi oss ut på en sjö strax utanför Nässjö.

Isen var inte speciellt stöddig så vi fick nästan hoppa ut från land för att nå is som bar.

 

snöstorm på gång

 

Vi fick ut våra spön strax innan snöstormen drog igång på allvar.

 

Frank i snöstorm

 

Men efter sex timmar i ruggigt väder på osäker is så packade vi ihop och Thomas hade en plan B i bakfickan.

Så efter att åkt hem och packat om begav vi oss till Fålarp utanför Tranås för att våldgästa Henrik Lundin. Här bjöds det på god mat, dryck och sovplats inför nästkommande dags fiske.

 

Pernilla med gul gädda

 

Pernilla lyckades drilla en vacker gädda med en riktigt fin gul buk..

 

gul gäddmage

 

Isen var ca 17 cm tjock så det kändes tryggt att springa på fäll, för det blev en hel del av den varan.

 

Nya ismete PB Sussi

 

För min del blev det ett nytt ismetes PB, en urstark gädda på strax över 6 kg

 

Tjockis på väg tillbaka

 

Gäddan var verkligen en härlig tjockis.

 

Pernilla med nytt ismetesPB

 

Även Pernilla lyckades drilla hem ett nytt ismetes PB, som drog vågen till strax över 6 kg, så med andra ord hade vi brudar en lyckad dag på sjön medan Thomas och Frank fick känna sig besegrade genom att drilla de små gäddorna.

 

Pernilla och Sussi

 

Kvinnor kan!!! Blinkar 

Jag hoppas isen ligger minst ett par veckor till för jag tycker det är galet roligt att fiska på hemmaplan, lära mig mer om ismete och framförallt få en chans att utforska hemmasjöarna lite mer eftersom jag ännu inte har någon båt.

 

Det är riktigt kul att ismeta då det är väldigt enkelt, socialt och det ger en liten paus från flugfisket.

Tusen tack Pernilla, Thomas, Henrik och Frank för dessa underbara dagar.

Taggar:, , , ,

Fiskelycka

På alla hjärtans dag körde jag lite ismete tillsammans med ett gäng härliga vänner.

 

Hjärtvippa

 

Dagen till ära åkte hjärtvippan fram.

Vi riggade både för gös och gädda, bara minuterna efter att allt var riggat och klart så blev det fäll på ett av Thomas Holmesjös och Pernilla Liljas spön.

 

Pernilla fotar Thomas

 

Se där ja, en snygg gös synar läget ovan isen.

 

Thomas Holmesjö med 5 kilos gös

 

Thomas la ribban ganska högt efter att landat denna 5-kilos gös.

 

Pernilla drillar_

 

Kort därefter sprang Pernilla på nästa fäll.

 

Thomas och Pernillas teamwork

 

Visst samarbetar de fint dessa två!!??

 

Fiskelycka Pernilla

 

En liten gädda krokas av och glädjen är stor, även om inte fisken är det.

 

Fiskelycka Pernilla och Sussi

 

Även jag fick ett gäng mindre gäddor på mina spön och självklart blir man lycklig över att vara ute på efterlängtat ismete. Storleken har i detta fall ingen betydelse alls.

 

Solen tittade fram och värmde våra anleten och huggperioden dog ut en aning.

 

Livräddar Rex

 

Även om isen var 20 cm tjock så kändes det tryggt att ha med hunden Rex och han tog sitt uppdrag på allvar genom att agera räddningshund med räddningslinan ständigt i sin närhet. Matte Michelle gjorde premiär på isen och ryktet säger att vi lyckats få ännu en kvinna intresserad av fiske, framförallt ismete  Blinkar

 

Pernilla återutsätter gädda

 

Det blev ett gäng gäddor till under dagen medan gösen höll sig borta.

 

release

 

Vi bröt upp när solen var på väg ner och förhoppningarna över fler fina ismetesdagar hägrar i luften.

 

Tack för idag

 

Tusen tack alla för en underbar, energigivande och trivsam dag på sjön. <3

Taggar:, , , , ,

Även i år har jag fått ett gäng fribiljetter till sportfiskemässan att dela ut bland er bloggläsare.

Men i år har jag valt att göra tävlingen via instagram.

Så vill du ha chansen att vinna en biljett som ger fritt inträde hela helgen så gå in på http://instagram.com/sussissymfoni

 

Leta upp denna bild i mitt flöde

 

Sportfiskemässan fribiljetter 2015

 

och följ instruktionerna.

Lycka till och skitfiske!!

Taggar:, ,

I lördags var det ismetespremiär för mig och samtidigt hade jag min 40-års fest (något försenat).

Fram till i fredags var det osäkert om isen skulle vara tillräckligt tjock för att dra med ett gäng oerfarna fiskare på hemmasjön men till min stora glädje blev istjockleken godkänd av mina goda vänner Thomas Holmesjö och Pernilla Lilja. Dessa två är ständigt och jämt ute på isen och har stor erfarenhet av säker eller osäker is, så det kändes tryggt att ha dem med.

Jag ville erbjuda festdeltagarna en dag på sjön med både ismete, pimpel och korvgrillning.

De som var nyfikna på hur det går till att isfiska tog chansen att vara med.

 

Teamwork

 

Pernilla lyckades drilla en liten gädda och Thomas hjälpte glatt till att landa den.

 

Pernilla med Gisshultagädda

 

Jag hann inte med något fiske själv men tyckte ändå att det var superkul att vara ute på isen i några timmar och grilla korv bland annat

 

Sussi grillar korv

 

Att få introducera folk i fisket är verkligen superskoj.

 

Andreas och Sara

 

Mina grannar Sara och Andreas tittade nyfiket ner i hålen och de provade på att pimpla lite

 

Lasse pimplar_

 

Lasse från fiskeäventyr och hans Mia var också flitiga med pimpelspöna.

 

Taktiksnack Frank och Magnus

 

Frank Gustavsson och Magnus Hammarström snackade taktik

 

Teamwork Magnus och Frank

 

och hade fint samarbete då gäddan vart på hugget.

 

Frank med Gisshultagädda

 

Frank provade på ismetet för första gången denna helg och han blev minst sagt biten av denna fiskemetod. Så det är bara till att önska sig is på Gotland.

 

Lotta och Elsa

 

Även små barn var med ute på isen denna blåsiga dag och här traskar Lotta omkring med sin lilla Elsa i vagnen.

 

Busiga Lindha

 

Lindha Hjälm har bus i blicken som vanligt och nu i efterhand vet jag vad hon pysslat med..

 

födelsedagspresent

 

Jodå, ett hemmabygge a la fiskestyle! Lindha försökte efterlikna någon av mina gäddflugor och sen vart det lite annat pyssel anpassat till just mig. Verkligen en superfin present Ler

 

Festen fortsatte sedan med badande i badtunna och bastu, mat och dryck.

Vem vet, kanske jag får med mig flera av mina vänner ut på lite fiske framöver.

Tack alla som var med och firade mig <3

Taggar:, , , , ,

Hemma i huset står en gammal sekretär och i väntan på att den ska bli färdigrenoverad, lappad och lagat, så får mitt skrivbord duga som flugbindningshörna.

Jag vill ha fria arbetsytor och kände att jag behövde få lite ordning och reda på de flugbindningsmaterial och pinaler jag hitintills skaffat på mig.

Det kommer ju att bli en uppsjö av mer material framöver då jag vill fortsätta utvecklas som flugbindare.

Jag kom till en slags insikt efter helgens flugbindarkurs om man säger så.

Av en händelse så trillade jag in i en inredningsbutik, Textilhuset, i Nässjö och hittade en takkrona med massor av små krokar.

Perfekt att hänga upp och hänga på allt glittrigt flash.

 

Flashsnurra i taket

 

Jo jag vet att det finns flashsnurror att köpa men de kräver ju sin plats på bordet och det är just det jag vill undvika.

 

hängande big fly fiber

 

Hemma i gömmorna hade jag ett långt resårband med massor av klämmor på, den använde jag förr för att hänga upp fotografier på tork som jag skrev ut. Funkar numera kanoners att hänga upp tex big fly fiber och lite annat som inte syns på bilden.

 

redskap

 

På jysk hittade jag ett plexiglasställ ämnat för makeup prylar, men här funkar det fint för diverse flugbindarverktyg och andra pinaler.

Jag har sett lite smarta prylar från flydressing, som kanske införskaffas lite senare, men jag känner mig ganska så nöjd över mina egna lösningar tills sekretären är klar och då blir det massor av små och stora lådor att lägga prylarna i.

 

Egenbundna gäddflugor

 

Bindverkstan är i full gång och här produceras det gäddflugor i mängder, det underlättar en hel del när man har var sak på sin plats.

Det ska bli fantastiskt kul att prova mina egna flugor så fort det är möjligt.

Taggar:, ,

Äldre inlägg »

%d bloggare gillar detta: