Flöden:
Inlägg
Kommentarer

En underbar vårdag i slutet av mars bestämde vi oss för att testa en ny å, en riktigt fin pärla som ligger i Blekinge, Ronneby kommun. Målsättningen var att hitta gäddor men vi hade även med oss utrustning för att fiska havsöring. Väl på plats på parkeringen vid den nedre sträckan av ån, mötte vi upp Martin Winnow och Joakim Andersson, som valt att göra mig och Jens sällskap denna dag.

Att komma ut i naturen i dessa corona-tider är som balsam för själen, att för några timmar kunna stänga av omvärldens bekymmer och bara vara här och nu för att tanka positiv energi. Ljudet av forsande vatten, vitsippor i full blom, fåglar som bjöd upp till vårsång, citronfjärilar i mängder och en ekorre som skuttade omkring i jakten på föda var några av naturens under som vi fick uppleva denna dag.

Vårtecken

Efter att riggat spöna och plockat med övrig utrustning traskade vi nedströms ån. Det fanns flera bryggor och plattformar att stå och fiska från och det tog inte lång tid innan Martin hade ett hugg på sitt bete, men fisken vart inte krokad. Några minuter senare fick Jens ett påslag och en fin gädda drillades galant in i den stora håven.

Jens med en fin gädda på 102cm och 8,32kg

Lyckan var total! Ingen av oss hade fiskat gädda här tidigare och denna firre gav oss hopp om ett bra gäddfiske i en å som inte lider av något högt fisketryck, i alla fall inte på gädda.

Efter Jens fina fångst så fortsatte de andra grabbarna nedströms och jag gick en bit uppströms för att leta lämpliga platser att flugfiska från och potentiella ställen där eventuella gäddor skulle kunna finnas någonstans under ytan. Jag kom till en rejäl krök i ån, la ut flugan, fick ett försiktigt napp men inget krokat och jag försökte gång på gång att lägga ut flugan och försöka presentera den i vattnet för att få gäddan att hugga igen men inget hände. Någon timma senare så lyckades Joakim kroka en fin gädda på samma ställe som jag hade haft hugg och det var troligtvis den gädda som nafsade på min fluga. Joakims gädda kan ni se bild på och få mer uppgifter om under Mörtströmmens FVOFs rapporter på iFiske. (Länk finns längre ner i detta inlägg)

Mina vapendragare från Greys vilar ut bland vitsipporna

Vi fiskade på mellan fikapaus och lunchpaus, tog en lite avstickare till Vierydsån som också ingår i fiskekortet och åkte sedan tillbaka igen till första anhalten men lyckades inte hitta några fler gäddor denna dag. Även havsöringfisket testades på men även där gick vi bet. Jag kommer absolut att besöka denna underbara å fler gånger framöver. Fiskevårdsområdesföreningen och fiskevårdslinjen från Blekinge folkhögskola har verkligen gjort ett fantastiskt arbete med att göra lekplatser för öringen och det märks att ån är otroligt välskött, därav tar det inte emot ett dugg att lösa fiskekort till detta vatten, de förtjänar varenda krona in till föreningen för att kunna fortsätta bedriva restaureringar och sköta om sin vackra å.

Att det finns fina firrar under ytan i detta vatten råder det inga tvivel om, men än så länge är det inte många fiskerapporter/fångstrapporter som kommit in till sidan på iFiske då Södra Bräkneån, Mörtströmmens FVOF nyligen anslutit sig och premiären för fisket i ån var den 21:a mars i år. Förhoppningsvis kanske även jag kan bidra med en fiskerapport nästa gång jag besöker ån ;)

För mer information, hitta hit, lösa fiskekort, se fångstrapporter gå in på iFiske, via webben eller via appen och sök på Mörtströmmen. Här finns även en länk för att komma direkt till Mörtströmmens sida på iFiske:
https://www.ifiske.se/fiske-sodra-braknean-mortstrommen-m-fl-vatten.htm


Taggar:, , , , , , , ,

I samband med Baitbash som gick av stapeln i slutet av januari så fick jag se herr Bauers kreation av gäddfluga, med inspiration från Miuras Mouse-betet . Jag tänkte direkt, precis som alla andra, att den där flugan måste vara svårkastad men Niklaus intygade att så var inte fallet.

Så jag funderade lite över hur jag skulle kunna binda upp något liknande och kom på att jag hade det mesta hemma för att få till liknande flugor.

I mina gömmor hade jag gamla ark av foam som jag fått för många år sedan av mina goda vänner Ingrid och Anscha, och foamarken var tänkta till flugbinding. Jag beställde hem en cirkelskärare för att jag vill ha runda, fina skivor men även ett centrerat hål som då ska träs över krokögat eller tuben om jag gör tubflugor. Jag använder mig av en håltång för att klippa ut hålet till krokögat/tuben.

Pinaler för att få till runda foamskivor
Waterpushingfly

Jag började att binda upp ett par flugor med enkelkrok och dragontail för att själv kunna testa och vart förvånad över hur lättkastade de var och hur fantastiskt fint de rörde sig i vattnet. Stora pulserande flugor som inte har så värst mycket material men ger ändå en bra volym. Mitt spö är ett Greys GR80 SALT 9´#9 och jag kör med en klass 9 flytande lina med sjunk 6 som klump då jag just nu fiskar i högvatten, ja alla vatten i södra Sverige har mer eller mindre varningar för höga vattenflöden.

Gädda 99cm

Flugan verkar väldigt uppskattad av gäddorna och i skrivande stund har en och samma fluga 103cm, 100cm, 100cm, 99cm och 95cm i topp fem.

En luggsliten stackars gäddfluga

Foamskivan försvann efter andra krokade gäddan, dragontailen är söndertuggad, pärlorna på tafsen är looong gooone men lik förbaskat fiskar den riktigt bra. Beträffande foamet så kan det vara bra att veta att det är ett mjukt och ömtåligt material och tyvärr är jag superallergisk mot UV-lim så jag har ingen möjlighet att förstärka foamet med sådant, men jag har en ny idé på gång för att få lite bättre hållbarhet på den men tyvärr lär det ta lite tid innan allt är på plats.

Waterpushingflies bundna av mig

Tack vare min framgång av fina gäddor, tagna på denna variant av fluga, så har jag fått beställningar av kunder runt om i landet och jag hinner knappt binda klart en beställning innan nästa kommer, vilket är galet roligt!

Gädda 100cm

Jag hoppas innerligt att fler där får tid över till att ge sig ut och fiska. Det är ett otroligt skönt sätt att kunna komma ut, koppla av, stänga av och bara vara med tanke på vad som nu händer i omvärlden och nu även i vårt land.

Ytterligare en metergädda

Jag hade sett fram emot att få träffa alla nya och gamla vänner på sportfiskemässan men efter att beskedet kom att den skulle ställas in så försöker jag tänka på det positiva istället för det negativa, mer fisketid (i alla fall för mig) och kanske lite mer tid att hinna binda upp ännu fler waterpushingflies i flera färgvarianter.

Önskar du beställa gäddflugor av mig så går det bra att maila till: info@sussistridh.se eller hör av dig via meddelande på instagram eller via messenger på facebook.

Jag önskar er alla ett riktigt skitfiske och som sagt, försök prioritera att komma undan folksamlingar och trängsel och dra ut och fiska istället i den mån det går där just du befinner dig!

Baitbash 2020

Ännu en fantastisk mässa och jag tycker nästan lite synd om er som missade den. Baitbash i Karlstad var en högst trevlig tillställning och det märktes både bland besökarna och utställarna. Här var det högt till tak, humor, vänskap, kreationer som sällan skådats och en hyllning till både betesbyggare och flugbindare, minst sagt.

Jag hade förberett med en hel del flugor inför mässan och gjort en rosa kollektion av både enkelkroksflugor och tubflugor

Men det blev inte bara rosa flugor utan jag band även upp örhängen och nyckelringar för första gången i mitt liv.

Under fjädrarna till örhängena eller nyckelringarna döljer sig antingen ett litet hjärta

Eller en liten fisk.

Nu under den milda vintern har jag också passat på att testa att fiska med rosa flugor och jadå, gäddorna tycks falla för denna färgkombinationen.

Under Baitbash fanns det möjlighet för besökarna att rösta på olika flugbindares bidrag i en tävling.

Jag bidrog med en fluga i kategorin streamer/predator och band upp en fluga som är ledad men två enkelkrokar som man ska kunna fiska öring/regnbåge/abborre och gädda med.

Jag har ingen aning om hur få eller många röster just min fluga fick men den som vann denna kategori var Kim Mäki med sin fantastiska sköldpadda, bunden av hjorthår. Galet kul att se alla bidrag och fantastiska skapelser.

Något annat som kanske är unikt för just Baitbash är den beryktade ”slomsnapsen” och inte ens jag kom undan. Men ok, gurksmaken tog överhand… nästan.. ;)

Jag vill passa på att tacka arrangörerna till Baitbash, alla gamla och nya kunder som kom förbi mig och handlade, alla som kom förbi och pratade flugbindning och fiske, alla gamla och nya vänner som var på mässan.

För er som inte kunde ta er till Karlstad och handla av mig så finns det en del kvar. Bland annat örhängen, nyckelringar (det är ju snart alla hjärtans dag ;) ) och flugor, både ledade streamers och gäddflugor i olika varianter. Det är bara att höra av sig till mig antingen via instagram, Facebook eller mail: info@sussistridh.se

Jag hoppas kunna vara med nästa år igen och då kanske stanna ett par dagar extra och testa på fisket i Karlstad med omnejd. Det finns ju massor av spännande vatten att utforska här –> iFiske Karlstad kommun <–

Återigen, ett stort TACK, ingen nämnd och ingen glömd.

Taggar:, ,

Att få avsluta gamla året och börja det nya med ett fiskepass kanske är få förunnat men det lyckades Jens och jag med detta nyår.

I mitten av december kontaktade jag Per som hyr ut stugorna jämte odlingen i Baltak. En stuga preliminärbokades i hopp om att det skulle vara plusgrader över nyår och vi hade tur, det var ingen snö att pulsa i och ingen is bildades i spöringarna under vår vistelse.

Jag har bundit upp en hel del ledade streamers, dels för att jag ska ha med ett utbud av dessa inför Baitbash som går av stapeln i Nöjesfabriken i Karlstad 25-26 januari och dels för att jag och Jens ville fiska streamers i Baltak.

Vattennivån var hög och det krävdes sjunktafs för att få ner flugorna i den strida strömmen.

Jens såg till att flitigt använda de flugor jag bundit upp till honom och han gjorde det med bravur. Själv hade jag uselt fiske, tappade en del och fick bara ett par mindre öringar som krokades av i vattnet.

Överlag var det ganska trögt fiske, vilket även de andra som fiskade där under nyår höll med om. Men oavsett vilket så hade vi en underbar nyår med hummer, oxfilé och annat smått och gott som sig bör och utanför stugan bjöds det på ett makalöst vacker fyrverkeri på tolvslaget.

Passa på att besöka Baltak för ett flugfiskepass nu innan vintern slår till på allvar. Information, fångstrapportering, fiskekort mm kan ni hitta bland annat på iFiske genom att klicka —> här <—

God fortsättning önskar jag er alla och såklart Skitfiske :)

Jag har fiskat sedan barnsben och åren rullar på.

Nu ser jag att mina syskonbarn börjar få upp intresset för fisket och således kan de släppa spelandet på sina datorer för en stund, det gör mig varm om hjärtat. De har hela livet framför sig och med den tillgången som finns idag jämfört med när en annan var liten, med tanke på internet och sociala medier, så öppnas en hel värld av möjligheter för dem… om de vill.

Det var över 12 år sedan jag greppade ett flugspö för första gången, 7 år sedan jag krokade min första gädda på fluga och det är snart 5 år sedan jag band min första gäddfluga.

En pinfärsk gäddfluga

Inte visste jag där och då att jag några år senare skulle starta en enskild firma med syfte på att bland annat kunna ha introduktionskurser i flugfiske, workshops, fotografering, artikelskrivning och sälja gäddflugor.

Som med allt annat här i livet så gäller det att våga ta klivet ut, testa sig fram och dra lärdom av vänner och bekantar i ens omgivning. Det svåraste av allt är att sätta priser som dels är rimliga för kunden och dels bidrar till att jag åtminstone kan få lite intäkter utöver materialkostnader och omkostnader. De är tyvärr helt omöjligt att få ut en skälig timpenning på bindandet av gäddflugor men jag är nöjd så länge det blir en liten slant över på firmakontot som åtminstone täcker försäkring och andra omkostnader som har med firman att göra. Detta är i dagsläget inget jag kan försörja mig på utan firman drivs utöver mitt vanliga heltidsjobb.

För att återgå till just hantverk och i mitt fall gäddflugor, så har jag lagt många timmar på att lära mig både materialkännedom, val av bindstäd och verktyg, gått kurser och kanske det viktigaste av allt, fiskat med mina egna flugor. En gäddfluga kan se väldigt vacker ut när det är torr och nybunden, men det är ju i vattnet den ska se smaskig ut och locka gäddorna till hugg.

Bilderna på de två gäddorna nedan tog på exakt samma fluga, just den flugan levererade också ett antal mindre gäddor innan jag själv råkade förstöra flugan genom att sätta den i en vass sten varpå halva flugan satt kvar på stenen.

En vacker skärgårdsgädda på 109cm från Blekinge

En vacker norrländsk gädda på 109cm från Storsjö Kapell

En del material är mer känsligt än andra tex fjädrar så man får ju räkna med att flugan inte ser ut som den gjorde när den var pinfärsk, efter några gäddor.

Ny gäddfluga och en som fått stå ut med ett 70-tal gäddor

Det första som mer eller mindre ryker från flugorna är ögonen. Jag önskar att jag kunde använda uv-lim för att få just ögonen att sitta kvar betydligt bättre, men tyvärr har jag utvecklat en svår kontaktallergi mot just uv-lim. Det spelar ingen roll om jag har handskar på mig, ser till att använda uv-lampan den tid som krävs för att limmet ska härda eller att tvätta av allt med medicinsk sprit. Det funkar tyvärr inte. Jag får kliande blåsor på fingrarna och händerna och sedan blir det otäcka sår. Så alla ni där ute som laborerar med lim och dylikt, se till att ha ordentlig skyddsutrustning på er och gärna någon form av bra ventilation. Jag lärde mig den hårda vägen då jag band mycket flugor och använde uv-lim för att bygga upp skallar och det utan ens handskar på mig.

Så till prissättningen av mina flugor. Tro mig, jag önskar att jag hade all tid i världen och att jag var ekonomiskt oberoende, då hade jag kunnat fortsätta skänka bort flugor till höger och vänster. Ni ska bara veta en sak, alla flugor är handbundna, det finns mig veterligen ingen maskin i dagens läge som kan binda/tillverka flugor och ni kan nog själva lista ut vart en del flugor tillverkas för att kunna säljas så billigt som möjligt och med billigast möjliga material.

Tack vare min fantastiska särbo, Jens ”jenzza.lures” Norblad så har jag kunnat diskutera och få tips om hur jag ska tänka när jag ska ta betalt för mitt hantverk. Han är ju trotts allt en av Sveriges vassaste betesbyggare och har både erfarenhet och rutin på det där med att sälja sina beten.

Här kommer några av mina kreationer som är till salu, givetvis går det att beställa flugor av mig enligt egna önskemål vad gäller färger och utförande det är bara att skicka pm via facebook eller instagram alternativt maila till info@sussistridh.se

Jag vill verkligen, från botten av mitt hjärta, tacka alla de kunder som handlat av mig, fiskat med flugorna och återkopplat genom att skicka filmklipp och bilder på sina fångster. Senast igår fick jag ett pm från Simon Sköld Karlsson i Västervik då han ville köpa en av tubflugorna från bilden ovan och precis swishat till mitt konto:

Välkommen att höra av dig om du har några frågor eller vill köpa/beställa flugor eller tillbehör såsom wiretafs, tailar, tubriggar mm

/ Sussi Stridh

Sommaren sjunger nu på sista versen och hösten väntar runt hörnet. Sorgligt tycker många, underbart tycker jag.

Jag tycker att sommarfisket är fruktansvärt jobbigt, det är varmt och det finns sällan en chans att undfly solen om man nu inte väljer att fiska kvällstid det vill säga.

Nåja, jag ska absolut varken gnälla eller klaga då starten på sommaren var över förväntan och för min del startade semestern med en resa upp till Storsjö Kapell, för 11:e året på raken. Jens och jag hade bestämt oss för att försöka göra allt i vår makt för att hitta långa fina gäddor, dels för att ta team jenzza.lures till en bra position i tävlingen sommargäddan men även bättra på våra individuella resultat i tävlingen gäddfajten.

109cm flugfångad gädda

Jag blir ju lite extra lycklig när mina gäddflugor lockar långa gäddor till hugg men det är inte alltid optimal att flugfiska. Det är en av anledningarna till att jag envisas med att lära mig behärska även spinnfiske, jag kan väl inte göra annat när mannen i mitt liv är en superskicklig betesbyggare ;)

111cm och nytt spinnPB för mig.

Jag har spinnfiskat i lite mer än 1½år och då blir man lite extra glad när man lyckas dra ett nytt pb på spinn. Många anser att det är lite fjantigt att kategorisera olika personbästa utefter olika metoder, men för mig är det stor skillnad mellan det metoder jag utövar dvs flugfisket, spinnfiske och ismete så därför tycker jag det är lite extra kul när man bättrar på sitt eget rekord.

Som sagt, sommaren startade riktigt bra vad gäller gäddfisket men sedan gick det mer eller mindre rakt utför.

Nu i helgen deltog jag och Jens i tävligen Blekinge 24h Pike Challange och för vår del så har vi nog aldrig fiskat så dåligt som vi gjorde nu. Ja man skäms faktiskt lite grann med tanke på att fisket bedrevs i vårt så kallade hemmavatten, Karlskrona skärgård. Vi hade otroligt svårt att hitta godkända gäddor, dvs gäddor över 70 cm men vi har bara oss själva att skylla. De hot spots som levererat tidigare år levererar inte alls längre och varken jag eller Jens har fiskat där sedan i början av sommaren så mycket har väl hänt på ett par månader.

Men, nu börjar vi ladda om batterierna och ser fram emot ännu en tripp norrut. Vecka 38 finns vi på plats i Storsjö Kapell för att förhoppningsvis njuta av hösten, urstarka gäddor och norrsken. Än så länge så finns det platser kvar så vill ni haka på och leta efter gäddor i mer eller mindre orörda vatten så ta kontakt med Storsjö Fiskecamp via mail eller telefon för att boka boende, båtar, flytring, guide

https://www.storsjo.com/

Följ även eventet Norrskensgädda på Facebook

Norrskensgädda

Jämförelse av sargade händer från alla gälgrepp på gäddorna som togs i somras

Jag hoppas vi blir många gäddfiskare under vecka 38, som kan slutas upp i restaurangen på campen om kvällarna, äta riktigt god mat och skrävla om våra äventyr och fångster!!

För lite drygt ett år sedan började jag spinnfiska efter gädda på allvar.

Jo jag vet att de flesta av er som följt mig genom åren, ser mig som en flugfiskare i första hand men jag har kommit till den punkten där jag känner att jag inte vill vara begränsad i mitt fiske. När det inte finns en rimlig chans att kunna svinga flugspöet så har jag ingen som helst lust att bara lägga ner fisket utan jag vill kunna anpassa mig, behärska andra metoder och genom det utveckla mitt sätt att fiska.

Sagt och gjort, så beställde jag nyligen ett haspelspö från Greys som heter GR100 Lure 9′ 40-100g.

Greys GR100 LURE 9' 40-100g
Greys GR100 LURE 9′ 40-100g

Spöet invigdes för två veckor sedan men det blev inte många kast med det då tiden var knapp. Men den här gången hade jag sett till att vara lite extra ledig från jobbet för att kunna tillbringa en hel vecka nere i Blekinge (givetvis inte enbart för att fiska, jag vill ju umgås med Jens också emellanåt ;) )

I fyra dagar har jag alternerat mitt fiske mellan att svinga mina nybundna flugor och kasta gummibeten och idag var inget undantag förutom ett riktigt motsträvigt väder dvs blåst med snudd på storm så det blev av förklarliga skäl betydligt trevligare att spinnfiska.

Benen vek sig mer eller mindre

Jag var ute själv då Jens var hemma för att måla beten för fullt inför sportfiskemässan, visserligen är jag ute och fiskar på egen hand för det mesta men just idag hade det varit bra om man hade haft sällskap. Gäddan tog betet stenhårt och en kamp uppstod då jag skulle försöka drilla den mot strömmen för att säkra den i håven. När jag väl lyckats håva den så ringde jag Jens och han var mer eller mindre färdig med sina bestyr så han slängd på sig fiskekläderna och körde iväg så fort han kunde till mig. Jag la mig på bryggan då adrenalinet pumpade, gäddan låg fint i håven och självklart var håvnätet under vatten så jag visste att hon skulle klara sig bra där en stund.

107cm praktgädda

Jens hjälpte glatt till med mätning, 107cm och vägning 9,4kg och såklart även med bilder.

Obeskrivlig lycka

Tusen tack AbuGarcia för att ni tror på mig och hjälper mig med rätt utrustning och för att jag får vara en del av teamet. Tack Greysfishing för att ni har förtroende för mig och att jag får vara ert ansikte utåt. Tack älskade Jens Norblad för att du är en fantastisk man som hela tiden pushar mig till att bli en bättre människa och sportfiskare och för att du står ut med mitt (vårt) intresse <3

Detta var inte ett nytt pb för mig men likväl en minnesvärd gädda som jag kämpat otroligt hårt för och bara det är värt sin vikt i guld!

I år missar jag havsöringpremiären på västkusten den 1:a april men jag missade inte premiären i Lyckebyån.

Efter otroligt mycket jobb och en hjärna som var segare än kola så missade jag helt och hållet att det var havsöring Jens och jag skulle satsa på de första timmarna när fisket i Lyckebyån öppnade för säsongen. Jag hade sett framemot gäddfiske och var så glad att få möjlighet att testa mitt nya spinnspö GR100 från Greys så jag hade helt missat att ta med havsöringprylarna. Hur som hur så testade jag ändå att kasta ett litet 18grams tobydrag och för att jämföra upplevelsen så att ni ska förstå hur det kändes så skulle man kunna beskriva det hela som om att man kastar små flugor, typ nymfer, med ett gäddflugspö eller att man slår i små nubb med en slägga (fast det senare alternativet kan göra ont, riktigt ont om man har otur)… det går, men det är inte optimalt.

Tobydrag med uträtad krok

Påpassligt nog så skulle Jens gå upp och hämta något i sin bil och jag var inte sen med att testa hans spö. Vilken skillnad! Nu kunde jag åtminstone känna vibrationerna av draget i spötoppen och ha någorlunda kontroll över vart draget befann sig där under ytan. Jag tog ytterligare ett kast och det tog tvärstopp någon millisekund innan jag kände att det var tungt och att det var en fisk på kroken och inte ett bottennapp.

Jens kom kutandes ner för slänten till ån och grep tag om den stora gäddhåven, ja för någon mindre håv hade vi inte med oss, det visade sig att jag lyckats kroka en havsöring. Det var dessutom årets första på den sträckan vi fiskade på då de andra som fiskade bredvid oss lyckades kroka gäddor istället för havsöring.

Pigg havsöring

Efter mätning och vägning visade det sig att denna firre var 74cm lång och vägde 3,44kg. Tack vare längden så slog den mitt gamla pb med 4cm. Mitt huvud var ju fortfarande segt som kola så jag förstod inte riktigt vad som hände och vad jag upplevde där och då.

Poseringsbild

Jens tog en hel del bilder och firren simma tillbaka i ån. Jag tog en liten paus för att skriva fångstrapport. Det ryktades nämligen om att Lyckebyåns Fvof brukade ge ett pris för första och ett pris för största havsöringen på premiärdagen. Vi hade ingen aning om, om min var först dåjag krokade den 25 minuter efter starten eller störts eller både och då ån är lång och många fiskar längs andra sträckor än där vi var.

Efter att gått upp kl 05 på morgonen så vart jag mer än lovligt sliten så jag bröt fisket efter bara en timma, för att gå hem, äta frukost, sova ett par timmar för att sedan bege mig ut och flugfiska gädda i ett par timmar.

Efterlängtad fisk

Jag har två nya gäddflugspön från Greys som ska få bekänna färg och då krävs det att jag lägger lite mer tid på gäddflugfiske så det blir troligtvis inte mer havsöringfiske innan sportfiskemässan… Det blev en del gäddor som glupskt bet i min gäddfluga innan det var dags att möta upp Jens för ytterligare ett pass i ån på seneftermiddagen, men denna gång var det full fokus på spinnfiske efter åns beryktade stormadammer.

Just denna eftermiddag var madammerna på hugget, åtminstone på jenzzas beten och det kom upp en riktigt fin gädda som landade på 10 kilo blankt men det är tyvärr inte min historia att berätta ;) Missa inte att följa Jens nya blogg här på FishEco klicka på —> jenzzaluresblogg

10:an med en ål i gapet
10:an med en ål i gapet

Vilken fantastisk premiär det var! Nytt PB för mig!!!

Jag lyckades inte ta priset för första fisken men däremot fick jag pris för största :)

Ni som följt mig genom åren vet att jag då och då försöker bidra till någon form av välgörenhet och denna gången är det barncancerfonden som ska få sin del.

 

Jag deltar i Livlinan2018 ihop med jenzza.lures där vi bidragit med rykande heta beten/flugor och en fiskedag ihop med oss. Alla intäkter går oavkortat till barncancerfonden. Vill också passa på att tacka initiativtagaren Janne Knutsson som roddar i hela projektet Livlinan, superbra jobbat!!

Här är vår beskrivning i auktionen:

Jenzza.lures och Sussi Stridhs gemensamma projekt på temat cancer/överlevare. 2 st jerkar i Bokträ av jenzza där den blå är en one-of på modellen Hasslö jr, och den svarta en one-of modell. 17cm/100g resp 12cm/60g. 2 stycken gäddflugor knutna av Sussi, den rosa är ledad med dubbla enkelkrokar och ca 25cm, den svarta är knappt 20cm med en enkelkrok. Betena ligger i en trälåda tillsammans med ett värdebevis där vinnaren av auktionen tillsammans med en vän får en heldags fiske med jenzza och Sussi. Båtfiske, vadfiske eller isfiske enligt vinnarens önskemål, lunch och fika ingår.

 

 

Så detta är vad vi lagt tid och pengar på att knåpa ihop så nu är resten upp till er vad ni tycker detta är värt och bara det att få en fiskedag ihop med mig och Jens Norblad går ju inte av för hackor ;)

Här är länken till vår auktion: Livlinan 2018 jenzza.lures & Sussi Stridh

Men tiden är knappt, auktionen går ut på torsdag 1/11 kl 18:04!!!!

Det finns såklart massor av andra beten, flugor och annat att buda på så gå in på tradera och sök på Livlinan så får ni upp annonser från alla givmilda sportfiskare/betesbyggare och flugbindare.

 

 

Under tiden som livlinanauktionerna pågår så ska jag luta mig tillbaka och njuta av lugn och ro, eller egentligen inte då det är fullt upp på jobbfronten tills nästa fiskeäventyr ska genomföras.

Happy bidding och skitfiske!!

Jag har i skrivande stund två ”tävlingar” på gång, en på min facebooksida och en på instagram, där du har möjlighet att vinna en gäddfluga bunden av mig. Det är alltså två flugor som ska få byta hem och vatten. Flugorna är bundna på enkelkrok och är lättdressade så inga problem att kasta med flugspö i #8 och uppåt.

 

 

Du kan självklart delta i båda tävlingarna.

Följ instruktionerna om hur du deltar genom att klicka på följande länkar:

Facebooksidan: Sussi Stridh Fiske&Fotografi 

Instagram: Sussi Stridh

Vinnarna dras på söndag 30/9

 

Jag har några få enkelkroksflugor kvar i denna färgsättning som är till salu så är du intresserad av att köpa så kan du kontakta mig via pm på facebook, instagram eller mail info@sussistridh.se

 

Funkar flugorna?

 

 

Ja självklart gör de det. Här håller jag precis på att kroka av en ursinnig Norrlandsgädda som jag tog via ett flytringspass under eventet Norrskensgädda i Jämtland förra veckan.

Äldre inlägg »

%d bloggare gillar detta: