Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Vilken soppa!

Äntligen är påskhelgen över.

Det blev ett perfekt jobbarväder och ett uselt fiskeväder så det kändes inte det minsta tungt att jobba när de flesta andra var lediga. Blinkar

 

Tomten

 

Förutom jobbet så har det varit en hel del pyssel både hemma och på gården. Jag var ute och strosade och tittade på vår blivande hustomt. Om ett par år så ska huset stå här, en del träd ska sågas ner och sedan kan jag sitta på verandan, spana ut över gäddfabriken och sjön. Det ni!

 

Jonna

 

Hästarna har fått lite omvårdnad, eftersom det varit varmt och skönt ute så har de tvättats. Jonna kommer att bli superintressant att rida in. Hon accepterar det mesta och jag tror att hon kommer att bli en superkul ridhäst.

 

Symfoni

 

Symfoni har jag också lite planer för. Jag vill nämligen ha ett föl efter henne så troligtvis får hon träffa hingsten nästa månad om allt går enligt planerna.

 

Paddocken

 

Ridbanan ska rustas upp. Staketet ska bli högre och det innebär nya stolpar och nya plank. Är man “Stallchef” så får man ta roliga beslut och med hjälp av familjen går det som en dans.

 

Ja, det här var min påskhelg det! Det vart ju bara lite fiske på långfredagen, men självklart fanns fisket i mina tankar nästan hela tiden!

 

Soppa

 

Till och med när man ska äta.. Bokstävssoppa kan bli kul och nej, den innehåller inte gädda!

 

Här fick ni en liten inblick i min vardag mellan fiskepassen.

Snart är det dags för en tripp till Blekinge igen, det är dags att fira 1-års jubileum då det var ett år sedan vi åkte till Sandhamn Marine för första gången och då jag på allvar blev så biten av gäddflugfisket. Här har jag mitt träningsläger och alla timmar som spenderats här har verkligen lett till mer kunskap i både utrustning och gäddflugfisket.

Långfredagen.. Hmm..

Som barn minns jag att jag verkligen tyckte att långfredagen var lång och en ganska så trist dag. Det var dagen då man skulle fasta, typ bara äta popcorn och vara snälla. ( En tradition som jag då rakt inte saknar )

Påskdagen däremot var mycket roligare. Då fick vi leta efter påskharens gömda påskägg ute i stora trädgården hemma hos mormor och morfar.

Annat är det ju nu för tiden, nu är man vuxen och kan göra precis som man vill. Nästan i alla fall..

 

En dag som denna så skulle man önska att man kunde få ägna sig åt ett låångt fiskepass och dra låååååånga fiskar.

Jag fick ett par tre timmar över innan jobbet kallade så Felix och jag drog iväg på ett fiskepass i en närbelägen sjö. Denna sjö har vi tänkt utforska ordentligt så vi började med att fiska av en sydvänd vik.

 

Skäggdopping

 

Fåglarna, i det här fallet skäggdoppingar, bjöd upp till dans inne i vassen..

 

Skäggdopping-åt-var-sitt-håll

 

För att sedan dra åt vart sitt håll.

 

Sussi-drillar

 

Gäddorna bjöd också upp till dans..

 

Sussi-fotar

 

och vi passade på att låta kamerorna jobba.

 

Sussi-på-väg-att-kroka-av

 

Mina händer har knappt läkt ihop än efter förra helgens gäddor..

 

gäddlack-sidhuvud

 

.. men idag klarade jag mig undan blodvite.

 

Nöjd-Sussi

 

Så efter ett kort fiskepass med enbart ett gäng korta gäddor anser jag mig mer än nöjd i alla fall. Det var skönt att få prova Big Daddy spöet och SloMolinan i lugn och ro och även få känna på hur denna kombo funkar vid drillning av gädda.

 

Nu hoppas jag att resten av långfredagen blir kort så att tiden rusar iväg tills nästa vecka, det ser lovande ut vädermässigt och med lite stigande grader i luften så kommer även vattnet att bli varmare. I år vill jag INTE missa gäddans jakt på lekande betesfisk!!

Taggar:, , , , ,

Glad påsk!

Nu stundar en storhelg igen, tyckte nyss det var jul!

Många är säkert lediga i flera dagar och det svingas säkert spön som aldrig förr..

Jag däremot..

 

Påskakärringen-redo-att-flyga

 

.. kickar igång spöet istället för kvasten.

.. hänger på kaffekitteln och gäddflugorna

.. lämnar katten på land

och drar väl en vända till Blåkulla eller nåt..

 

Återkommer väl framåt småtimmarna då jobbet kallar så det blir tyvärr inte så mycket fiske för min del denna helg. Men jag är int´bitter, nääädåå, inte alls!

Nej tvärtom, jag ser framemot när alla andra traskar tillbaka till sina jobb och lämnar fisket, för då är jag ledig och slipper jag trängas med er andra Blinkar

 

Glad påsk på er alla där ute och SKITFISKE på er!!

 

Påskakärringen-Leech

Taggar:, , , , ,

Polletten börjar nu sakteligen trilla ner. Det har som sagt varit ett par omtumlande dagar i mitt liv just nu.

Telefonen har gått varm, samtal, sms, mail, meddelande, ivriga journalister och alla underbara grattishälsningar både här och där.

Tusen tack alla ni underbara människor/vänner och släktingar där ute. Jag har nog inte hunnit med att tacka alla var och en så jag tar er alla i en bunt nu och ger tillbaka en stor kram! <3

Igår fick jag ringa runt lite bland annat till Sameo för att tala om mitt beslut om framtiden och även till Leechgänget. Det var väldigt känslomässigt jobbigt att tacka speciellt Alexander Lexén för vårt samarbete ihop sedan ett par år tillbaka och senare under eftermiddagen ringde Markus Makkan Maliszewski upp mig för att diskutera lite mer. Det både gjorde ont i hjärtat och värmde hjärtat att prata med dessa grabbar.

Men livet går vidare…

Idag blev det en tripp till Habo för att besöka Fly-Dressing och träffa gänget där.

 

Daniel Skägget Bergman

( ja här sitter Daniel och pustar ut efter tävlingen.. Han var inte ensam om att vara helt slut vill jag lova Blinkar )

 

Daniel “Skägget” Bergman gick igenom lite prylar som jag ska ha framöver och jag fick med mig en Visionbibel hem. Ja, jag har en hel del att sätta mig in i och lära mig namnen på produkterna och även dess funktion.

 

Vision

 

Jag fick med mig en bonuspappa hem så länge, tills min riktiga pappa kommer… Såren på mina fingrar efter gäddgaddarna börjar läka så smått men jag hade tänkt ge mig ut och fiska lite mellan arbetspassen nu i påsk, så bonuspappan för duga så länge Blinkar

 

Via Andreas Dybedahl, som bemannade kontrollbåten på Lord of the rings i söndags, lyckades filma och göra ett trevligt litet filmklipp av mig.

Här drillar jag min PBgädda och det syns till och med hur jag blir bogserad i motvinden av den urstarka fisken. Man har ju absolut inget att säga till om där man sitter i flytringen, det är helt enkelt bara till att åka med!!

 

http://youtu.be/ebld4fiTRgg

 

och stackars Ove som så tappert kom till min undsättning trotts skräcken för stor fisk!!!

 

Ja det var ju så häftigt!!!

 

 

Jag bara måste, så här i slutet av detta inlägg, tacka underbara FishEcos egna JanO!!

 

JanO och Sussi

 

Du är verkligen en klippa JanO som stöttar mig i både med och motgångar, alltid glad och gör alltid ditt bästa för att allt ska bli så bra som möjligt! Nu ser jag fram emot att läsa dina rader om hur du upplevde söndagens bravader..

 

Jag vill också avsluta detta inlägg med att hänvisa er till Ulf Hagströms blogginlägg, där han beskriver sin dag i flytringen, fångandes ett efterlängtat PB! Stort grattis från mig Uffe!!

Ulfs inlägg kan ni läsa –> HÄR <–

Taggar:, , , , ,

Vilken helg det har varit!

Den har varit totalt galen på alla plan och det är knappt att jag hunnit landa och smälta allt som hänt.

Men för att ni ska få lite skönläsning så är det väl bäst att jag knåpar ihop lite text om allt som gick snett och sedan gick käpprätt mot stjärnorna.

 

Det började redan i fredag. Bilen packades med allt nödvändigt och mindre nödvändigt inför stundande helg.

Vi skulle få bo hos våra vänner Anna Berg och Ove Fredriksson, tillika sportfiskegalningar precis som vi själva är.

Innan avfärden hemifrån fick jag ett meddelande från Ove, se nu till att inte Felix glömmer något!

Ja visst, det skulle jag allt se till.

Vi kom fram till Linköping och där blev det en shoppingpaus då Felix behövde investera i ett par nya neoprenvadare, igen, då de förra sprang läck under vår vistelse i Sandhamn Marine.

Så när vi lämnat Linköping, med en kartong vadare rikare så skickade jag ett meddelande till Anna att nu så är vi på väg och att vi hade fått stanna till och för Felix behövde vadare.

Där och då drog det igång på allvar. Våra vänner i Bro bröt väl fullständigt ihop och trodde väl att Felix hade glömt något trotts påminnelser och allt… Blinkar 

 

Nåja, vi kom fram till vännerna till slut och njöt av att landa i ett underbart hus med underbar gästfrihet. Det här skulle bli en toppenhelg minsann!!

 

På lördag morgon vaknade vi alla fyra i rimlig tid, vem kan ligga och dra sig när det suger i fisketarmen?

Så i med frukost och iväg till en spännande vik någonstans i Mälaren.

Flytringarna pumpades upp, vadarna sprängdes närapå av alla våra underställskläder och simfenorna sattes på plats under stånkande och flämtande.

Det är ju inte helt smidigt detta med tidigt vårfiske kombinerat med bylsiga kläder och en smidighet som en gammal bil utan servostyrning, typ.

Men väl i plurret så vart det väldigt behagligt.

Tystnaden som råder, om man bortser från trafiken på vägen längs vattnet,  då alla trampar vatten åt olika håll för att leta upp gäddor i det smutsbruna vattnet.

Jag lyckades kroka mina två första Mälargäddor, men ingen av dem var i närheten av storlek att tala om.

 

1510612_10152081375417081_2043409716062325638_n

 

Efter en timmas fiske så började jag frysa ordentligt. Skumt, med tanke på alla kläder jag hade på mig inunder. Vinden tilltog och Felix fick tinningshuvudvärk då hanns nya vadare stank lösningsmedel, så det var bara till att bryta upp och försöka trampa sig tillbaka mot land.

Väl uppe på land, kaffesugen som en galning och urklivandes mina vadare så insåg jag varför jag frös som en hund. Mina vadare hade gett med sig, vänsterfoten var dyngsur och iskall..

Men va f—n? De var ju hela sist jag hade dem!!

 

10258766_10152081375497081_587702542210108903_n

( passar på att centrifugera och torka strumporna i vinddraget från bilfärden till och från butiken )

 

Så vad gör man så här dagen innan en tävling?

Jo man utnyttjar en livlina och ringer en vän. Denna vän var ingen mindre än Niklas Rosenqvist och det blev ett besök i hans, ännu ej färdigställda butik, flytfiske!

Där fanns vadare, men såklart inte i min storlek.

Lika snabbt som hoppet lös som en liten lampa i min skalle, lika snabbt slocknade den.

Vad gör jag nu då? Jag kommer inte fixa en hel dags flytringsfiske med läckande vadare utan att frysa ihjäl!

Så, utnyttjar ännu en livlina som i det här fallet också är att ringa en vän.. Vem den vännen är återkommer jag till lite senare i inlägget..

 

Under lördagseftermiddagen så passar vi på att fiska av ännu en trevlig vik i Mälaren, dock utan resultat vad gäller gädda. Mina nästan torra sockar vart såklart blöta igen så vi avbröt fisket för denna dag. Flytringarna flöt, spöna höll, kasten satt där de skulle mestadels och ja, det var lika bra att spara på energin inför söndagens äventyr. Så vi avslutade lördagen med en underbart god middag hemma hos Anna och Ove, tillsammans med FishEcos JanO och hans vackra fru Anette.

 

Så var det då äntligen dags!

Nu skulle Lord Of The Rings äntligen gå av stapeln!

För första gången och med ett startfält på nästan 40 tokar, sittandes i flytringar, svingandes flugspön i hopp om att kroka flera meter gädda!

Jag var ju en av alla dessa!

 

Tävlingen startade klockan 10:00 och skulle hålla på fram till klockan 17:00.

Tävlingsarenan var Biskops Arnö och här fanns det två val.

Vägen ut till ön klyver vattnet i två dela, såvida inte vattenståndet är skyhögt och vägen översvämmad.

På båda sidor finns gott om fin vass.

Folk sprang hit och dit med sina flytringar.

Flugspöna vart agnade med flugor som var långt vackrare än vad pyntet till min julgran är så JA jag har hittat helt rätt vad gäller min passion angående flugfisket.

Tänk er själv, fiska med bruna och gråa E-12 or, streaking caddies och andra mindre glittriga flugor kontra värsta gäddflugorna som verkligen lyser upp med både glitter, färg och storlek!!

 

Det fanns två kontrollbåtar, en på var sida om vägen och så fanns det en servicebåt som var till för att tillkallas om man nu skulle råka ut för trubbel i sin flytring ute på vattnet.

Krokade man en gädda på över 65 cm så skulle man ringa den kontrollbåt som fanns på den sida vägen man valt att fiska, säcka fisken och sätta på sig en röd mössa för att kontrollbåten lättare skulle hitta fångstmannen/kvinnan. Den säckade gäddan skulle då överlämnas till kontrollbåten för att mätas och sedan rapporteras in som godkänd gädda. Det var den totala längden på de fiskar över 65 cm  man lyckats kroka som sedan skulle avgöra vem som fångat “längst”gädda/gäddor.

 

Det var verkligen en härlig syn att se alla guppa omkring på vattnet. Ivriga kast och ivrigt paddlande för att fiska av vasskanterna i jakten på gädda.

Jag krokade en men den valde att kliva av, så efter en och en halv timmas fiskande utan någon som helts aktivitet bytte jag taktik. Jag paddlade över till andra sidan vattnet och vassruggen där. Den sidan var nästan helt tom på fiskare och det enda som gav liv i luckan var kontrollbåten med Andreas Dybedahl och Chribba Olsén. Chribbas skratt hördes över hela sjön och jag kunde inte låta bli att skratta med av hans skratt..

Men jag började känna av kaffesuget och knorret i magen så jag var på väg att paddla tillbaka i motvinden mot land då det plötsligt hände!

Jag lät flugan sakta släpa med i vattnet medan jag kämpade mot vinden, flugan fastnade och jag trodde att jag fastnat i botten men det vart bättre än så

Det var fisk på!!

 

2014-04-12 23.58.40

 

Det blev mer eller mindre åka av vill jag lova!! Jag hade inte en chans när gäddan bogserade mig i motvind en bra bit och Ove försökte trampa ifatt för att hjälpa mig eller åtminstone arbeta bort sin egna skräck för stora fiskar Blinkar

 

2014-04-13 00.03.21

 

Ja hjälp, det vart lite panik ett tag. Gäddan var bra mycket större än vad både jag och Ove räknat med och jag trodde banne i mig att jag skulle tippa ur flytringen då jag skulle lyfta gäddan i ett gälgrepp. Ove var så modig och hjälpte mig att öppna säcken så att jag kunde klämma i gäddan och dra igen dragkedjan..

 

2014-04-13 02.07.48

 

Vilket projekt!

 

Säcken med gäddan räcktes över till kontrollbåten och väl där i höll jag mig krampaktigt i relingen och kunde inte riktigt fatta vad som hänt.

 

Andreas Dybedahl mätte gäddan till 101 cm och därmed vart det helt klart ett nytt PB för min del!

Jag blev så otroligt lycklig och hade svårt att fatta vad som hänt mig.

Gäddan vägdes i säcken efter att fått ligga i vattnet och hämta sig en stund och vågen pendlade mellan 8,4-8,9kg så det minus vikten på den blöta säcken bestämdes till 7,4kg.

 

1017753_10152081215927081_8718443194267986301_n

 

Ja men shit!

 

2014-04-13 00.08.11

 

Den var så fin och det var en fröjd att få återutsätta en galet pigg gädda!

 

Efter denna händelse så kände jag mig så nöjd! Jag behövde inte mer just där och då än att komma upp på land, ta en kissepaus och en rejäl kopp kaffe!!!

 

10153054_10152081216477081_8430738690214691518_n

 

En stund på land var även bra för min hand, såren från gäddans tänder behövde få levra sig och sluta blöda.. Jo, ni ser också helt rätt. Det är sagan om ringen ringen som pryder mitt långfinger.. Väl passande att ha på sig en dag som denna Blinkar

 

Efter att pustat ut och smält lite av uppståndelsen, som självklart vart jättestor för mig, så blev det åter dags att sjösätta flytringen och bege sig ut i det böljande blå.

 

Inte trodde väl jag att det skulle bli bättre än så här!

 

Men tro det eller ej, jag hittade ännu en gädda..

 

10173676_10152081216757081_6594522581428311745_n

 

Även denna pjäs bjöd på 101 cm men den var inte lika tjock så den struntade vi i att vikta.

 

Så nu hade jag skrapat ihop totalt 202 cm gädda i tävlingen och kände att nu är det mer än bra för att vara mig och jag kunde knappast begära mer än så.

Självklart hade jag “min” kontrollbåt till hjälp med både foto och hejarop!

 

Inte så långt efter att gädda nummer två fick simma tillbaka så lyckades jag kroka ännu en gädda.

Den slutade på 98 cm på mätbrädan och det var för mig mer än vad jag kunde ta in.

 

Det här händer bara inte, det händer helt enkelt inte mig! Det var så jag tänkte och kände och kunde bara inte tro att det var sant!

Tre, för mig, drömgäddor under ett och samma fiskepass och dessutom i tävlingssammanhang.. Nej, det är helt ofattbart!

 

10013976_10152081217532081_515190238552518983_n

 

Båda mina händer blödde konstant, allt vart kladdigt.. Linan, handtaget, flytringen, handduken ja precis allt vart nerblodat och jag bjöd till och med Andreas Dybedahl på mitt blod då det följde med automatiskt vid överräckningen av gäddan nummer tre.

 

Jag visst ärligt talat inte om jag skulle orka mer denna dag. Så klockan halv fyra kände jag att det var dags att trampa på bort mot land och ge upp. Grabbarna i kontrollbåten försökte övertala mig att kämpa lite mer, att jag skulle försöka få minst två meter gädda till för att vara på den säkra sidan men jag orkade bara inte.

 

Sakta sakta, trampade jag på med simfötterna i motvinden bort mot landstigningen och tänkte som så att jag skiter i hur det går för mig i tävlingen. Jag är så oerhört nöjd över det som hänt så jag ville bara komma upp på land och smälta intrycken som min hjärna inte riktigt vill förmå sig att fatta. Jag hade ju ingen som helst aning om hur det hade gått för alla de andra och hur jag själv låg till.

 

Men väl uppe på land, på darrande ben med sjögång under fötterna så kom det en och annan härlig människa emot mig och gratulerade till den eventuella vinsten. Nej, det här är ju för bra för att vara sant!!

 

Det var en lång väntan på att prisutdelningen skulle ske och ryktena hade ju redan gått bland de flesta, Sussi vinner, Sussi har piskat skiten ur alla, Sussi döper om tävlingen till Lady of the rings osv..

 

Robban och Sussi

 

Ja, det blev jag som kammade hem första Lord of the ring tävlingen. Den rosa tiaran införskaffades förra året då jag tänkt skänka den till den tjej som skulle vunnit förra årets Lord of the Fly men den kom ju till användning här istället. Men inte hade jag räknat med att det var jag själv som skulle bära den..

Förutom vinsten av en Fish Cat 4 LCS modell 2014 så fick jag även en silverring där det står ingraverat Lord of the rings 2014

Tusen tack Niklas och Robban för ännu en härlig tävlingsform i flugfiske där alla, nybörjare som proffs kan vara med och där utgången aldrig är självklar!!! Vilket jobb ni gjort och jag lovar att ställa upp nästa år igen för att försvara titeln och döpa om tävlingen på riktigt!! Blinkar

 

Jag vill också passa på att tack Anton Tsvetkov och Joel Abrahamsson, era små tips vad gäller gäddfisket har jag anammat och det har verkligen hjälpt mig på vägen. 

 

 

Jo, just det.. Jag ringde ju ytterligare en vän för att få tag på ett par vadare och den vännen var ingen mindre än Niklaus Bauer…

 

team Vision

 

Tusen tack Nicke, för lånet av ett par hela vadare!!!

 

Från och med nu är det också offentligt att jag går över till Vision.

 

I och med det startar ett nytt spännande kapitel i mitt liv och min jakt på +10kg gäddor med fluga.

Det kommer att bli otroligt spännande och lärorikt för mig och jag hoppas det blir så även för dig som läsare då jag fortsätter bloggandet på samma plats/adress som jag har nu.

Hoppas ni följer med mig i nästa galna äventyr…

 

2014-04-13 00.08.19

Taggar:, , , , ,

Mot rasism!

Ja, jag är väl knappast ensam om att sett, hört och läst om Brandmännens uppror i Malmö?!

http://www.expressen.se/kvallsposten/brandmannen-avrader-akesson-till-skanevisit/

 

 

Det är helt otroligt vilken anslutning det har blivit och sedan jag läste vad som skrivits i ett öppet brev till ledaren i SD så kände jag att även jag vill visa mitt stöd MOT RASISM!

För det förekommer tyvärr överallt, till och med inom sportfisket!

Jag vill inte på något sätt hänga ut den eller de som utgör sig som rasister inom vår hobby, men det jag valt att göra är att valt att inte se deras inlägg via nyhetsflödet på facebook. Visst man kan självklart blockera vänner men jag vill ändå någonstans i mitt hjärta, tro att dessa uttrycker sig illa på grund av oförstånd eller oerfarenhet.

 

Med det sagt och med min bild skickad till “Brandmän mot rasism”s facebookgrupp https://www.facebook.com/brandmanmotrasism

 

Så hoppas jag kunna göra en liten skillnad..

 

SussisSymfoni mot rasism

 

Jag har under min uppväxt fått höra den ena skräckhistorien efter den andra om vad som pågick under 2:a världskriget och rasfientligheten som då rådde och jag vill inte under min livstid få uppleva något som ens är i närheten utav det. Min mormor upplevde detta och hennes berättelser är fruktansvärda att höra på… Så ja, detta med rasism är en öm punkt även i mig!

Taggar:,

Nu närmar det sig med stormsteg, det är snart dags för husförsäljning och allt vad det innebär.

Jag har rensat ut en hel del bland mina fiskeprylar. En del har sålts, annat skänkts och ganska så mycket har slängts.

Jag vill ju gärna att det ska se snyggt ut inför fotografering och visning här hemma.

 

Jag hade sparat en gammal furuhylla som stått i ett förråd.

Den blev målad och så sent som i går kväll fick den lite text på sig också.

 

Fiskeboden

 

Från att det har stått prylar och spön längs hela väggen, från golv till tak, är det nu enbart detta kvar.

Det är ju dessa grejer jag använder mest och som behöver finnas lättillgängliga inför mina fisketurer.

 

Känns väldigt skönt att inte behöva snubbla fram och rota bland grejerna, fastna i drag med sylvassa trekrokar och flytta undan kläder som hänger både här och där.

Nu får vi se om Felix lyckas rensa upp andra sidan av boden, där finns alla hans gamla och nya prylar huller om buller…

Taggar:, ,

Så, nu är alla första aprilskämt överstökade och då kan jag återgå till vardagen igen.

 

Häger

 

Visst är det fantastiskt vad naturen bjuder på när man är ute! Här försöker en häger gömma sig men kameran lyckades få den på bild ändå.

 

naturlig fotoram

 

Ett strandfynd fick följa med hem, detta ska bli någon slags fotoram i huset.

 

Men åter till gäddfisket.

Vi har passat på att besöka lite nya platser igen här kring Sandhamn Marine, det skadar inte att leta nya vikar och kolla upp botten, om de är vadbara eller inte.

 

Igår hade vi sällskap av Jörgen Dahlin, en riktig hejare på gäddflugfiske. Jörgen tog med oss till en ny plats där han skymtat stora gäddor från båt. Men det var bara mindre gäddor kvar i viken nu så efter några timmars fiske där, gav vi upp och försökte hitta vägar till lite andra ställen.

Vägarna var återvändsgränder så vi struntade i att leta mer denna dag då det inte fanns så mycket tid kvar.

 

Det blev en favoritvik istället, som vi satsade de två sista timmarna på.

Jag försökte med lite större flugor, gäddorna följde men högg inte så jag bytte till en mindre fluga.

Då vart det helt plötsligt hugg och avkrokningar så att fingrarna blödde tillslut.

 

Sussi med gädda

 

Tipset för dagen var, flytlina, mindre lite förtyngd fluga som fick sjunka lite mot botten. Lugna hemtagningar och däremellan stanna upp så att flugan sjönk ner igen. Oftast kom huggen då flugan steg.

 

FElix med större gädda

 

De större gäddorna fanns ute på lite djupare vatten, kring metern medan de mindre stod närmare land och på grundare vatten.

 

Vi hade en riktigt fin avslutning på denna vistelse där Felix fick nytt flugPB på gädda.

Ställningen igår slutade på Sussi vs Felix, 24 – glömde räkna

Nu får Blekingegäddorna vila några veckor men redan i maj ser det ut som om vi kan åka tillbaka och svinga flugspöna, om nu allt går enligt planerna.

Taggar:, , ,

Aprilskämt?!

Oj vilken strålande dag vi haft idag!

Och vilka fiskar vi fått!

 

Vi har dock fått slita hårt för dem och brutit mot lite förbud..

 

Förbudsskylt

 

Jag kunde såklart inte låta bli att bryta mot detta! Självklart har jag fotograferat en massa fint idag, men kanske inte just i närområdet där denna skylt sitter.

 

Vi höll också på att köra över en stor gårdsplan, där det satt en förbudsskylt att obehöriga äger ej tillträde, men vi ville så gärna fortsätta denna vägen fram. Så jag hoppade ut bilen och knackade på dörren till ett hus.

 

En utomordentligt trevlig man öppnade dörren, jag presenterade mig och frågade lite försynt om vi fick köra förbi gårdsplanen ner mot vattnet. Självklart fick vi köra det och självklart blev det en diskussion om gäddfisket och jag fick många trevliga tips. Tusen tack säger jag och lyfter på kepsen.

 

Så vi lyckades ta oss ner till en vik, där vi inte fiskat tidigare.

Men nu är det ju ännu 1:a april och det är ingen idé att visa bilder eller skriva mer om dagens fiske för det kan ju lätt uppfattas som skämt!

Jag återkommer i morgon! Blinkar

Taggar:, , , ,

Det var en bister morgon att vakna upp till.

Frost och kallt, men isfritt vatten.

Jag klev ut och sträckte upp armarna i luften, insöp den krispiga luften, gäspade och njöt av vågornas kluckande mot trädäcket utanför stugan.

Åh vilken härlig dag!!

Vi fick starta dagen med ett besök på Sameo för att införskaffa lite mer Pafex vire.

Underligt att detta tafsmaterial tar slut så fort för oss, tyckte SameoKen. Äter ni den eller?

Jo, det kan man ju undra men om jag skaffar en rulle så är det två till som är där och nallar nämligen lillebror och Felix. Men nu ska det nog räcka en månad framöver då två rullar tafs och ett knippe flugor följde med oss från butiken.

Vi fick lite fisketips av Sameogänget, så Felix och jag la hela förmiddagen på detta ställe, men det resulterade bara i var sin krokad gädda.

 

_MG_8431

 

Tar man i tafsen så räknas gäddan, så är det sagt och så är det bestämt!

 

_MG_8432

 

Men även att jag kör med hullinglös krok så går det inte alltid att kroka av i vattnet, vara denna gädda fick syna vyn ovan ytan för en liten stund.

 

Efter några timmars fiske utan ett liv under ytan så satt vi på land en stund för att diskutera vart vi skulle prova fiskelyckan resten av dagen.

Någonstans borda i fjärran hördes ett dovt ljud, likt ett entonigt mullrande. Långt borta i horisonten syntes tillslut orsaken till detta ljud, en stor färja puttrade iväg bort från land.

 

Båten

 

Kaffe och matklockan började göra sig påmind så medan vi satt där och njöt av solens strålar började nästa klocka påkalla sin uppmärksamhet.

 

Casio-fiskeklocka

 

Japp! Det är huggperiod!

Är det inte typiskt att det jämt ska vara så här!

Det är samma visa varje gång…

Fisket kan vara tvärdött och när man väl ger upp för att fylla på energiförrådet så vakar det som aldrig förr.

 

Gäddan-och-spöet

 

Inte för att dessa gäddor vakar precis men ni fattar säkert vad jag menar..

Jodå, gäddorna vart på hugget minsann.

 

Vi provade att fiska på grunt vatten, över dyiga bottnar, över bottnar med mycket växtlighet men det var supertrögt.

Vi provade att flytringsfiska i två vassvikar, men det vart lika trögt där.

Sista passet och sista förflyttningen för dagen beslutade vi att fortsätta vada istället.

Vinden pinade våra ansikten, Felix trasslade in sig i en törneslinga vilket punkterade hans nya neoprenvadare och vi fick bryta fisket ett par timmar innan mörkrets inbrott.

 

Denna dagen bjöd inte på några stora gäddor

 

Rödhaken

 

men däremot en nyfiken liten rödhake som spanade in oss där vi gick längs strandkanten.

Helt orädd liten pippi som villigt lät sig fotograferas.

 

Nu är dagen slut och i morgon kör vi ett sista pass innan det är dags för hemfärd igen.

Ställningen slutade idag Sussi-Felix 10-1  Blinkar

Taggar:, , , , ,

Äldre inlägg »

%d bloggers like this: