Svenska Gäddklubben

I Sverige har du en förmån som många fiskare i andra länder inte ens är i närheten av. Ett land fullt med sjöar, åar, älvar och över 200 mil skärgård där gäddan nästan alltid går att hitta.

Svenska Gäddklubben bildades 1997 och är en ideell förening för alla sportfiskare som värnar om gäddan. Vi vill informera om gäddfiske och även lära ut s.k. catch and release på gädda. Vi vill få folk att förstå att en stor gädda är alldeles för värdefull för att slå ihjäl.

Att ta en mindre gädda mellan 40-75 cm som matfisk är aldrig fel, men om vi vill ha ett fortsatt bra fiske efter grov gädda är det mycket viktigt att släppa tillbaka de större exemplaren, speciellt över 100 cm, s.k. 100-klubbare.

Nu när situationen för gäddan ser alarmerande ut på många håll i Östersjön, är vår filosofi ännu aktuellare…

Om du är en hängiven gäddfiskare och vill stödja klubbens arbete, tveka inte att bli medlem. Förutom rent informationsspridande jobbar vi med bl.a. fiskevård och ungdomsverksamhet o.s.v. Som medlem i SGK får du dessutom…

…ett brett nätverk av gäddfiskare över hela Sverige.

…fyra nummer av vår medlemstidning Crocodile News.

…vara med på årsmöten och klubbmästerskap med fina priser.

…vara med på medlemsträffar och tävlingar med fina priser.

Besök Svenska Gäddklubbens hemsida och bli medlem idag! Din insats är värdefull…

 

3 reaktion på “Svenska Gäddklubben

  1. Letar febrilt efter gummifiskar modell aborre gös gädda osv storlek 10-25cm. Någon som sett vart man kan köpa det? Har bara hittat hajjar och fantasifiskar…

    Tacksam för svar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *