Gäddflugfiske i harrike

flypike

Laddar nu för ett litet annat gäddfiske. Förra året var jag i Tännäs och fiskade harr. Målet var att få en på över kilot, vilket jag lyckades med tack vare en bra guide.

Men efter en incident med en kilos-harr och en gädda så kommer i år att även gäddpåken med upp. I denna sjö verkar det gå grov harr och gädda och alla fiskar bara harr. Har hört att gädda och harr går väldigt bra ihop, vilket innebär stor harr och stor gädda.

Jag och Ingmar från Västkusten satt och fiskade från båten och plockade harr på ca 7-9 hekto på enorma Caddisar (stora torr-flugor) då Ingmar fick en stor harr på kroken. Efter en mjuk drillning som jag filmar med mobilen så verkar fisken bli mycket tyngre….

Efter han har försökt pressa den lite och inget händer så sätter jag på mig solglasögonen och ser en gädda på ca 6-7 kilo hålla harren i stjärtfenan. Efter fem minuters konstig fight släpper gäddan greppet om harren. Dock stannar den kvar och betraktar harren och gör ytterligare några utfall utan att lyckas.

Så i år följer flytringen med upp och Rickard ”Rille” Hodell som har ”meandmyrod-bloggen”.

Fortsättning följer…

Niklas Rosenqvist
Nr70.se
niklas@nr70.se

2 reaktion på “Gäddflugfiske i harrike

  1. Hurra för att du skriver vad saker är inom parentes (ang caddisar) så att en nybörjare kan lära sig mer om flugfisket. Men så är du ju en grym guide också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *