Låt oss presentera Buster Jerk FishEco ”Kaffesump”!

Yes! En killer är född!

Det här blir lite virrigt men det är kanske inte så ovanligt när det gäller mig 🙂 Mina vänner vet att jag fiskar med ytterst få beten åt gången. Hittar jag en favorit så lär jag mig det betet, rejält. De två tre senaste åren har jag fiskat väldigt mycket med Mc Pike i olika storlekar, Pig Junior och såklart, betet som aldrig har svikit, Buster Jerk. Buster har varit en favorit i många år nu och jag tycker att jag kan Bustern rätt väl, mao kan fiska den på flera sätt vilket kanske är det viktigaste.

Min förkärlek för Bustern har lett till att vi låtit göra flera egna färger. Dom två första har Mangeboy målat. Den ”lila” och den ”rosa” som dom fått heta. Båda är idag superrariteter eftersom gjordes i små batcher och flera av dom som fiskar med dom har gjort dom till sina favoriter 🙂 Det är faktiskt en tredje BJ ala Mangeboy på väg också men det tar vi längre fram i år förhoppningsvis.

Alla tre skönheterna med Kaffesump i mitten!

Tillbaka till nutid! Jag nämnde ju även Pig Junior som favorit. Det är verkligen den jigg jag idag använder som första val när det ska vevas gummi. Den kom för något år sedan i färgen Baby Brown, en skönt slarvit glittrig varelse i brunt och med en mage som går mer mot vitt. Den färgen har blivit min och flera av mina kompisars favoritfärg. Den har fångat 100:tals gäddor för oss både hemma i Mälaren, i Vänern och även utomlands i tex Rügen. Jag har länge tänkt att den färgen, eller kanske en variant, borde vara en succé även på en Buster. Sagt å gjort! Min kompis Mikael Breding, Custombaits, nappade på idén och målade en tolkning på Baby Brown som damp ner i min brevlåda i tisdags. Jag vet att det låter fånigt men hela min fiskeintuition skrek storgädda när jag såg det färdiga resultatet. Idag var det premiärfiske på Mälaren och både jag och min kompis Ove vevade var sitt exemplar över våra gäddspottar, kompisen Lukas fick veva en Lila BJ. Btw, Ove har också Baby Brown som sin favorit på Pigen och med det delat min entusiasm över en BJ i samma tänk.
Fisket öppnade trögt, som vårfiske ofta gör men vi körde på med självförtroende.

Ove får första kontakten, sen kommer första fisken!

Ove får första stöten andra gången vi går över en het spot. Strax efter får faktiskt jag den första gäddan och fåniga som vi är jublade vi, den första Kaffesumpsgäddan någonsin var fångad 🙂 Här lossnade det, för att vara vårfiske då, totalt fångade vi på några timmar sex gäddor på Kaffesump och tre på den ”lila”.

En dryg sexa blir största på ”kaffesump”!

Två av dessa fiskar passerade sex kilo och en var faktiskt strax över åtta, den fick Lukas på den ”lila”. Flest och näst störst levererade ”Kaffesump”.

Ove var lika exalterad över färgen som jag, å gäddorna höll med!

Så, en ny FishEcofärg är född, målad av grymma Micke Breding. Den kommer att få följa med mååånga gånger framöver, brun, vitt och glittrig… ska bli ett nöje att testa den i våra vatten med tex tånglake!

Ps, höll på att glömma Lukas fina fisk på drygt åtta 🙂 På den ”lila” som sagt 🙂

//Jan O FishEco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *