Bassfiske De-Luxe!

Mission complete!

Så kom då sista dagen, den vi alla på denna resa verkligen sett framemot. För mig personligen lite extra viktig på det att jag ju nyligen fiskat fyra dagar efter bass i Spanien…. å blankat. Jag är fortfarande lite barnslig när det gäller just fisket å det där med att blanka fyra dagar, det tog mig faktiskt lite hårt. Bassen har lockat sedan jag var i 20 års åldern, jag vill verkligen fånga en, eller två i mitt liv… å såklart helst i bassens hemland, USA. Det var alltså nu det GÄLLDE, å med superstort G!

Det började inte så kul. Det är sant och inte alls ett försök av mig att vara dramatisk. När vi steg upp på morgonen hamrade ett rejält regn mot rutorna. Snacka om kontrast, det hade varit en skön försommardag dagen innan, säkert 23 grader o växlande sol med vita moln. Nej, det fullkomligt öste ner… En som vanligt tidig och superstadig frukost för svenskgänget blev det i alla fall medans vi förberedde oss på det värsta, inställt fiske… På telefon fick vi beskedet att vi kanske skulle kunna komma ut men att allt flyttades fram ett par timmar… Munka!!!! Tro mig, min Texas Double hand sandwich smakade plösligt inge bra längre.

Vi bestämde oss för att om, bara om, vi nu skulle komma ut var det lika bra att hänga på låset. Vi packade våra grejor och åkte till rampen och hade tur. Exakt samma hade vår guide tänkt och även han anlände lite tidigare än alla andra. Under tiden som vi riggade o sjösatte båten minskade blåst o regn radikalt! Som på beställning! Vi kom ut först av alla båtar å det visade sig att vi hade en grym guide!

Robbo, Linus Frölich å Jan O på drömfiske!

För att göra en lång historia kort så tog det bara 15 minuter av fiske innan den första var landad, å det var faktiskt jag som tog den 🙂 Det som sedan följde var en smått religiös upplevelse. Vi fick massor av fisk, tre av dessa kan vi nog kalla drömfiskar. Det kommer mer om det i Magazinet mycket snart.

//Jan O FishEco

Ett svar på ”Bassfiske De-Luxe!

  1. Bassfisket överlag är ju betydligt lättare än fisket generellt här i Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *