Nu är det pannbensfiske som gäller…

Fin fisk på trolling...

Fin fisk på trolling…

Lyckades peta i båten igår för första gången i år med min vän Ove den Grove. De flesta norra Mälarfjärdarna är nu öppna, mer eller mindre, och det gick verkligen fort på slutet. Vi dunkade av några av mina ”favorithål”, gropar på mellan 6-10 meter där fisken brukar finnas innan den rusar in för lek men här fick vi bara två små rackare. Vi flyttade då ut vårt fiske mot djupare vatten och testade lite vårtrolling speciellt riktat mot de lite större fjärdgäddorna som nu dras mot sina lekplatser, ett jättebra sätt att lokalisera fisken.

...and back she goes...

…and back she goes…

Vi fick totalt kanske åtta nio gäddor med en fin fet fisk på 90 cm på topp men den skvallrade om att de större är på G. Nu vet jag var dom står så imorgon ska det bara spinnfiskas pelagiskt, inte många hugg men chans på ”rätt fisk” kan man säga. Det roligaste ”pannbensfiske” som finns med tunga suuuug i spöet när man lyckas…

//Jan O

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *