08ABBORREN – Första tävlingen med nya FishEcobåten!

Första turen med nya redaktionsbåten!

Första turen med nya redaktionsbåten!

Så, då var tävlingsjungfruturen med vår nya redaktionsbåt avklarad. Vi deltog i Sportfiskarnas 08ABBORREN i söndags. En riktigt spännande och tuff tävling. Bland de 40 båtarna och 100 deltagarna fanns det ett antal sportfiskare som inte kan kallas något annat än superduktiga, vilket skulle visa sig vid tävlingens slut. Själva körde vi direkt till ett av våra hotspots, tidigare rekat av Niklas Jonsson och som gett bra med stor abborre. Här körde vi i säkert två timmar men det var svårt… så svårt.

Nicklas Jonsson med en abborre!

Nicklas Jonsson med en abborre!

Vid några tillfällen var abborren upp och körde ytligt och jag anmälde mig frivilligt att byta från jigg till crankbait/ wobbler och fick faktiskt ganska omgående en bra fisk på kanske 31 cm… sen dött igen. Vi hade då två val, nöta på och chansa eller byta ställe och chansa… Vi bytte ställe, och ställe igen tills vi hittade fisken. Ett stort stim norsabborre hade parkerat på en skön brant mellan 13-17 meter djupt. På med lite tyngre skallar och lite längre jiggar. Nu skedde det omvända mot morgonfisket, vi fick fisk i stort sett i varje kast under två timmar. Fisken vägrade dock att vara längre än drygt 31 cm som topp.

Nu nappade det hela tiden!!!

Nu nappade det hela tiden!!!

Såna fick vi hur många som helst och säkert ett 100 tal totalt… Vi valde att ligga kvar på den här spoten för att kanske kanske hitta några större exemplar men gick fick tyvärr inga större abborrar. Vi kände oss ändå rätt nöjda med vår insats. Väl vid land och efter lite småprat med dom andra lagen verkade det faktiskt som om vi låg rätt hyfsat till, ja, innan vi pratade med Tobbe Fränstam som vägrade berätta vad dom fått men leendet avslöjade mycket 🙂

Stort grattis Team Abu/Mojoboats!

Stort grattis Team Abu/Mojoboats!

Ja, som de flesta redan vet. Tobias, Hugo och Adam tog hem tävlingen med en helt galen svit abborrar, 34, 39,41,45,47 cm och totalt 206 cm! Teamet lyckades också dra längsta fisk på hela 47 cm! Tvåa blev Team Pike Boys Ekerö med sviten 38,39,40,43,44 cm och totalt 204 cm, också det en lika grym bedrift.Trea blev Team Påtår med 33,35,37,39,42 cm och totalt 186 cm. För den som är nyfiken finns hela resultatlistan härVi då? Jorå, vi är fortfarande rätt nöjda. Vi tog en sjysst nionde plats, personligen är jag tom mycket nöjd. Båten fick godkänt, lite till faktiskt och det här blir nog inte sista tävlingen vi är med på.

Sportfiskarnas tävlingsgeneral råddade tävlingen på ett som vanligt imponerande sätt, snabbt och smidigt!

Sportfiskarnas tävlingsgeneral Anssi Lehtevä råddade tävlingen på ett som vanligt imponerande sätt, snabbt och smidigt!

Ett stort tack till Sportfiskarna som verkligen anstränger sig för att göra bra saker, det här är verkligen en av dom. Jag tror att 08ABBORREN som tävling kommer att utvecklas till en Svensk klassiker, allt talar för det!

//Jan O FishEco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *