Vilken röding!

Vilken fisk!

Vilken fisk!

Jag säger det ofta, att ha förmånen att få fiska med sådana som är så mycket bättre än en själv är otroligt kul! För en tid sedan fick jag följa med Kristian Keskitalo på jakt efter de riktigt stora rödingarna. Kristian stod för båtkörning och ekolodsanalys och vi fiskade i en underbart vacker sjö där det emellanåt visar sig röding i lite större format. Visst hittade vi ett o annat eko men det var banne mig helt omöjligt att få dem att hugga. Dagen gick och svordomarna avlöste varandra, till slut försökte vi verbalt häckla dom få ekon som retfullt följde våra jiggar men efter ett tag bara vek av… ett par fiskar följde faktiskt våra jiggar ända upp till båten och vi kunde se hur dom retfullt tvärvände när jiggen helt enkelt inte gick att veva längre… Kristian sa åt mig att byta till en än mindre jigg än vad vi kört med tidigare och att faktiskt slå ner på tempot i invevningen. Sagt o gjort, plötsligt händer det. Ett bra eko följer min jigg på loden. Hugget var av typen ”uppåthugg” och jag kände faktiskt bara att något halvt vevtag blev lättare än vanligt å jag nitade egentligen mer instinktivt än beräknat. En stund senare och efter en rejäl åktur upp o ner i vattenmassorna landar jag min hitintills finaste storröding.

En juvel bland fiskar...

En juvel bland fiskar…

En juvel, en pärla, ett gnistrande stycke fisk som tog mig in i eufori och glädje. Fisken var 71 cm lång och efter några snabba foton avstod jag från att väga den för att snabbt få den tillbaka i vattnet.

Tack Kristian, det var ett nöje att få fiska med Sveriges förmodligen skickligaste rödingfiskare med över 150 landade rödingar bara i år. Det får ni läsa mer om i +MagazineFishEco om… ja förmodligen bara några timmar…

En waypoint som heter Jan O!

En waypoint som heter Jan O!

Ps, kul att få en waypoint uppkallad efter sig oxå 😉 Inte var dag det händer…

//Jan O +FishEco

Ett svar på ”Vilken röding!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *