Fyrhugg, trassel och stooora sejar…

Stora stygga sejar...

Stora stygga sejar…

Skam den som ger sig, idag fick grabbarna Henrik och Anders som är här för första gången känna på ett äkta sejrace. Helt plötsligt blir ekolodet kolsvart från ytan och 30 meter ner och det med stor sej. Ner med jiggarna och veva som en tok. Ni som inte vet, det går inte att veva för fort på sejfiske. Det är helt enkelt så att den som vevar mest, snabbast och hela tiden får alltid mest sej.

Som sagt, skam den som ger sig, det finns en rättvisa. Anders som i vilt förtret kämpat för sejarna fick nu sin, faktiskt sina, storsejar.Totalt hanns det med 15 sejar över de tio kilona för oss. Vi hade hunnit med fler om en av sejarna i ett fyrhugg inte fått för sig att simma ihop alla linor till ett fantastiskt trassel…

Dagens utrustning blir Daiwas Interline med higspeed rullen Saltist. En perfekt kombo för storsej. Spöt är lite längre an de andra, en klinga med djup aktion som dämpar sejens vändningar i hugget och sakta suger musten ur orken. Rullen med hög utväxling ger den extra farten för sejfiske.

I linänden en smal shadjigg med lite motstånd kombinerat med wigglers bulletheadskallar för att minska motståndet i vattnet.

//Andreas Dybedahl +FishEco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *