Sommargäddor med stora gummibeten

Jag fick följa med Adam Orre från Söder Sportfiske ut på ett gäddpass för att dels fiska på lite nytt vatten men även för att få se hur man fiskar de stora jiggar som vi skrivit om tidigare på +FishEco. De kallas ofta för ”Rügenjiggar” men de fungerar bevisligen längre norrut än så.

30cm jigg och Adam

Dagen var en strålande sommardag, lite vind gjorde fisket behagligt och att vi fick till naturliga drifter. Inför dagen hade jag handlat några större gummibeten, jiggar som var 30 centimeter och längre samt en Fluffer från Mangeboy.

Adams hemmasnickrade jigg

Adam fiskade mestadels med en 30 centimeters jigg som hade gått några ronder och blivit av med stjärten. För att kompensera detta så hade han monterat ett spinnarblad bak och det visade sig fungera riktigt bra.

Arg sommargädda

Vi drog några gäddor men saknade kontakt med någon större gädda tills Adam får ett följe som hugger på hans jigg men verkar missa, vi ser stora virvlar och strax efter det följer hon med till båten och står still bredvid oss så vi får se att hon är en grov dam.

Sargad jigg

Vi bestämmer oss att nöta på den platsen och jag får strax efter det ett hugg precis efter att betet landar. Jiggen blev rejält sargad efter den lilla attacken. Det var tyvärr det sista vi såg av den fisken.

Trollslända i strandkanten

Vi gjorde ett par strandhugg och grillade mat i solskenet. Det blev en lång dag så det var skönt att gå iland och ladda batterierna och vem kan tacka nej till varm mat under ett fiskepass?

Fajitas

Vi får stifta bekantskap med ytterligare några arga gäddor under eftermiddagen och kvällen. Tyvärr ingen större som vill låta sig bli krokad men de vi får kämpar bra. Efter ett kast när jag har vevat in jiggen och har den vid båten så drar jag den i ytan för att bli av med lite gräs som fastnat. Då plötsligt exploderar ytan och en skaplig gädda visar sig, samtidigt som den stänker ned oss i båten. Den missar jiggen och jag står mest och undrar vad det var som hände.

Stor jigg, liten gädda

Vi fick åka hem utan någon bättre fisk men det var ändå en fin dag på sjön med roligt fiske. Kul också för mig att få komma bort från ens eget gamla vatten. Tack för det Adam!

Adam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *