Stora beten för gösen…


Att gösar gillar stora beten är ingen hemlighet men ibland blir man ändå förvånad. Tillsammans med Niklas Jonsson gjorde jag ett rejält göspass härom dagen. Fisket var bra, vi fick säkert 40 gösar men storleken var det kanske sisådär med. Vi letade och letade de större fiskarna pelagiskt men strålande sol, årets varmaste dag och ingen vind gjorde gösen svår, dvs de pelagiska jagande fiskarna vägrade visa sig… När klockan närmade sig fem och vi bara hade ca en timme kvar innan vi måste åka så friskade vinden i och vips så hittade vi några pelagiska fiskar. Den första sa slumpen att den var min, en fin fisk på kanske lite drygt tre kg… Den andra som vi körde på med ekolodet tog Niklas, som hade tacklat med största Fin-S jiggen, Arkansas Shiner 26 cm… Ja, som bilden visar så är jiggen nästa lika lång som fisken. Slutsats, stora beten attraherar gös, ingen jigg är för stor. Var inte blyga för det är inte gösarna, testa stora jiggar…

//Jan O

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *