Fredrik Mangotsson

mangotssonskarpblogg-karp-kroppkärr-20150413_1

Jag är en 81:a, uppvuxen i Nybro, Småland. Mina nära och kära tycker nog att jag fiskar alldeles för mycket, själv skulle jag vilja bosätta mig vid en sjö.

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag haft ett stort intresse för fiske. När min fem år äldre bror började meta var det helt naturligt att jag också föll in på den banan.

1993 började jag meta braxen, sutare, sarv och det mesta som simmar runt om Nybro. Det fanns många specimenfiskare att se upp till som inspirerade och bjöd på mycket kunskap. Under årens lopp har jag fiskat efter de flesta metefiskarna. Allt eftersom tiden gått har jag inriktat mig mer och mer på karpfiske till att övergå till att uteslutande meta karp sedan 2004.

Jag har ett stort sug efter att testa nya vatten som har tagit mig till många vatten i Sverige, från Kropkärr i karlstad till Östra Dammen i Malmö. Utlandsfiske har också hunnits med, men det ser jag mer som en belöning och semester för hårt slit på hemmaplan. Det är Karpfisket i Sverige som jag brinner för.

Kontakt fredrik(at)svensktmete.se