När larmen tystnar…

Jag tror inte att jag är först med att sätta denna rubriken efter en period av dåliga beslut, dåliga sjöval, dåliga platsval och allmänt kass magkänsla och absolut ingen som helst fingertoppskänsla. Lägg där till det nyckfulla och svårtolkade vädret som den senaste månaden har bjudit på så är det totalt mörker. Men… Det finns alltid ett med, eller flera men.


Kan baconmackorna varit det bästa jag åstadkom under en månads tid?

Jag har trott på det jag gjort och hela tiden strävat efter att försöka följa mina tankar och provat nya infallsvinklar, I bland har man säkert helt rätt fast det är fel dag, eller så var det rätt dag fast man hade helt fel taktik. Men, det händer oss alla att blankperioder kommer och det är lätt att tänka för mycket, att analysera sönder situationer och bli paranoid. Betena funkar, prylarna funkar och taktiken funkar. Det gäller bara att använda allt detta rätt. Annars blir det rubriken ”När larmen tystnar…” Men det vänder alltid! Det gäller att inte få panik, att lita på sina tankar, då vänder det. Så enkelt är det även om det låter som en klyscha. Som tur är så älskar jag karplivet, att tälta, vara i naturen, släppa allt som heter klocka och bara vara, att laga mat ute och att fiska.


Något man kämpat för är en större belöning än något som kom lätt…

Men, så kommer det där passet, man är lika het och lika peppad som alla de där bompassen som man inte fick riktigt kläm på, som man gått och klurat på i veckorna. Det passet kommer då larmet tar ton och pulsen stiger, den stunden från att adrenalinet rusar i kroppen tills man lyfter spöt och känner det buga djupt och lugnet och tidlösheten infinner sig. Då de minuterna man väntat på en månad de kommer.

Nu har fisket vänt och det har börjat rulla på igen, det känns skönt, det är roligare, men fiske är alltid roligt. Speciellt karpfiske! Fisken på bilden ovan är från det där passet då alla”men…” stämde och allt föll på plats. Denna fisken föregicks av en karp i sjukilosklassen som nappade mitt i natten. De kom på samma beten, samma riggar och samma spö som jag använt tidigare och vevarna var inte fällda men det gick bra trots att det inte var trendigt rätt och carpy enligt konstens alla regler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *