Northern Baits Red Pellet Oil

På min gamla blogg, mangotsson.se skrev jag mycket om produkter som jag använder och denna lilla texten är tidigare publicerad på Northern Baits Swedens Facebooksida men jag vill få med den här också. Detta är min samlingsplats för det jag skriver och förutom mina tankar om produkten så kommer några tips om hur man kan använda olja för att få lite fler karpar.

Red Pellet Oil

Northern Baits Pellet Oil är ganska mycket mer än en olja, framtagen på Norska västkusten av en pelletsfabrik för att vara den flytande tillsatsen i en pellets, därav namnet Red Pellet Oil. Detta är en av de finaste produkter jag stött på genom åren och med en balanserad blandning av fiskolja som bas där kräftextrakt, krill och vegetabilisk olja har tillsatts för att skapa denna tjocka röda olja.

northernbaits-redpelletoil-olja-carpbaits-20160403-2

Jag har flitigt använt Red Pellet Oil i såväl sticks som i spod mix och sloppys som till att glugga mäsk så som boilies, partiklar och pellets. Som vanligt med oljor så funkar denna när temperaturen i vattnet är över 15 grader ca, men fisken attraheras så klart av den året runt, dock är det då jag tycker att den kommer som mest till sin rätt.

fredrikmangotsson-mangotsson-spegelkarp-northernbaits-20160403-3
I sommarvarma vatten älskar karpen potenta oljor….

Snabba oljetips!
*Fiskar du över mjuk botten så glugga dina boilies i olja några dagar innan. Detta hindrar att de suger in lera och dy som kan ge dem dålig smak och doft.

*Sommarens spodmix blir minst sagt hetare och mer attraktiv desto mer olja du har i den. Bra vid stora mängder olja är att låta den stå till sig några dagar så att de övriga ingredienserna suger i sig oljan.

*Perfekt i sticks då olja är något fisken svarar grymt bra på!

*Underskatta inte att doppa din pva bag i olja direkt innan utkast.

olja-sloppy-spodmix-northernbaits-20160403-1
Vincent Johansson med en potent sloppy rik på olja….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *