Välkommen till Mangotssons karpblogg!

Hej på er! En helt ny blogg om mete, närmare bestämt mete efter karp, men även inslag av andra former av mete med. Kul tycker jag som karpfanatiker att få möjligheten att visa upp karpfiske som ligger mig varmt om hjärtat för en större publik.

mangotssonskarpblogg-karp-kroppkärr-20150413_1

Vem är jag då? 
Jag heter Fredrik Mangotsson och är snart 34 år, kommer från Nybro i Småland och jag har fiskat så länge jag kan minnas. Först tillsammans med min pappa och äldre bror och mitt första fiskeminne är ett rödvitt flöte som guppade ovan en maskagnad krok i Vapnebäcksån utanför Orrefors. Sedan dess har det så klart hänt en del i mitt fiske och jag har gått från att vara gädd- och abborrefiskare med mete och spinn som metoder till att med stor aptit specimenfiskat under många år. Att börja fiska karp var en naturlig sak inom specimenfisket och snart var detta det enda som jag kunde tänka på. Så under de senaste 20 åren har karpfiske haft en stor del i mitt liv till att ha kommit att bli en livsstil de senaste 15 åren.

mangotssonskarpblogg-vy-karpsjo-20150413_1

I dag har jag fiskat en lång rad av Sveriges kända karpsjöar, en hel del av de okända vattnen och hunnit med en hel del reor utomlands för att fiska karp med. Att skriva om karpfiske kom ganska naturligt för mig då jag alltid gillat att berätta och dela upplevelser. Jag började med att skriva i Svenska Karpklubbens tidning för att senare starta en webbsida som hette karpfiske.se och när den blev för stor så flyttade jag in den på Svensktmete som många metare besöker. I dagsläget bloggar jag på min egna blogg mangotsson.se men kommer även att blogga här på fisheco.

mangotssonskarpblogg-karp-stubbetorp-20150413_2

Jag kommer värva fiskerapporter, tips, produktnyheter med reseskildringar och en del gästinlägg. Jag hoppas att ni kommer tycka att bloggen är trevlig och värd ett besök för att kolla in vad som händer i mitt fiske. Har ni några frågor så går det självklart bra att ställa dessa så ska jag ge så bra svar som jag kan. För att kontakta mig används med fördel e-post fredrik(at)svensktmete.se eller så går det bra att fråga på facebook med.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *