Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Om bloggen

Den här bloggen handlar om fiske, och då till allra största delen den disciplin av sportfiske vi kallar Light Rock Fishing. Detta är enkelt uttryckt att fiska i havet med små artificiella beten, tunna linor och väldigt känsliga spö. Detta fiske står i ”motsats” till det vanliga sättet att fiska i havet, som på många ställen är mete med naturligt bete och långa grova spön och tjocka linor.

Idén föddes i Japan av att några entusiaster tröttnade på de utfiskade haven runt landet och skalade ner sin utrustning för att i stället fånga olika mindre fiskar ur arten rock fish (därav namnet). De upptäckte att detta tog dem tillbaka till barndomens fiske, då det roliga var att få napp, gärna ofta, inte bara jaga stora fiskar.

Detta tankesätt kom sen att sprida sig till kanalöarna och vidare till Storbritannien där kustfiskarna ville ha ett sätt att förlänga säsongen på. Och på den vägen är det, nu är LRF en etablerad gren av sportfisket med vissa ”regler”, spön med en betesvikt på max 7 gram och beten som ligger under grammet upp till cirka 5 gram. Men på denna blogg bryr vi oss inte så mycket om de reglerna, utan vi utforskar vad som skulle kunna vara LRF på nordiska vatten.

Torsk från Köpenhamn

Sej från Göteborg

Smörbultar är en av de vanligaste formerna vid LRF

Snultra från Hamburgsund

Multe från Portugal

Liten bleka från Oslo

Kommentarer är avstängda