Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Efter succén med artfisketävlingen 2018 är vi några som har planerat hur vi kan utveckla tävlingen till nästa år. Det finns många viljor och allt kan inte genomföras till 2019, jag ser detta som ett långsiktigt projekt där vi långsamt utvecklar tävlingen. Nedan följer den kompromiss som arbetats fram.

De stora förändringarna rör att vi utvidgar tävlingsområdet till att gälla Skandinavien, det vill säga Sverige, Norge och Danmark. Vi kommer även att tävla i tre kategorier, en för arter oavsett typ av vatten och sedan varsin underkategori för salt och sött/bräckt vatten. Vi kommer att förhålla oss till de vetenskapliga definitionerna av salt och sött/bräckt vatten. Alla som registrerar sig måste uppge i vilka kategorier de vill tävla och det är enbart i den kategorin deras namn kommer att synas. Givetvis kommer fiskarna att kors-registreras mellan totalen och de andra kategorierna, så man behöver inte fånga två mörtar för att få registrera en i totalen och en i sötvattenkategorin. Min personliga förhoppning är att så många som möjligt anmäler sig till alla tre kategorier så att det liknar den tävling vi haft 2018.

Idén är att man fortsatt rapporterar sina fångster genom att publicera ett inlägg i Facebookgruppen och tagga mig i inlägget så för jag öppen statistik på bloggen, samtidigt så är alla ansvariga att hålla reda på sina fångster om jag skulle göra något misstag. Målet med tävlingen är att utforska hur många arter man kan få i Skandinavien och sprida LRF till en vidare krets.

Vi fiskar i skandinaviska vatten, såväl sött som salt, och följer gällande lagstiftning kring fridlysta arter, fredningstider och så vidare. Var och en är ansvarig för att följa de på platsen gällande regler. Fisketiden är varje sekund av året 2019.

Alla metoder som utövaren på ”heder och samvete” tolkar som en genuin LRF-metod är tillåtna. Detta gör att vi slipper bli osams om detaljer.

Var och en är ansvarig för att göra en så korrekt artbestämning som möjligt.

För allas skull så uppmuntrar vi alla att fotografera sin fångst, men skulle någon få en drömfångst utan att ha en kamera/mobil med sig så litar vi på er. Bilder på fiskar som publicerats i Facebookgruppen kan komma att användas på bloggen då tävlingen kommer att sammanfattas lite nu och då.

Reglerna kan komma att ändras under tävlingen om så behövs.

HÄR kan ni hitta alla deltagare och nuvarandre resultat

Kommentarer är avstängda