Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Efter att ha spenderat en tid ute i havsbandet så var jag en vecka inne i Västervik och där testade vi på lite mer stadsnära LRF. Jag fiskade tillsammans med Kristoffer I och hans splitter nya utrustning. Första dagen var den bästa, vi hittade en brygga där det låg en gammal båt och runt den båten fanns det en hel del abborre, och de var verkligen på hugget. I övrigt så fiskade vi av många små hamnar och bryggor men det var mest abborre, vitfisk och en liten smörbult som högg. Vi hade hoppats på att hitta skrubbskäddor och vi såg små skrubbor simma i ytan, de måste ha varit från årets lek, men lyckades inte hitta föräldrarna. Jag tyckte vi hittade många bra platser för skrubba men det är möjligt att de är längre ut i skärgården på sommaren och att dessa platser är grymma andra tider på året. Nedan lite bilder från vårt fiske

Stadsnära LRF är spännande, vad gömmer sig runt båtarna egentligen?

Jo, dessa små gynnarna söker gärna skydd och föda runt båtar och bryggor

Då man fiskar med lätta grejor och beten av typen Isome, i stället för vanliga gummijiggar, så ökar chansen för fångst av vitfisk, här en björkna.

Enligt olika källor jag läst så finns svart smörbult i Östersjön upp till Stockholm ungefär, men jag har aldrig es sett någon, än mindre fångat någon, men med LRF tackel fick jag denna skönhet

Lämna ett svar