Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Det som drog mig till LRF var att det var ett fiskesätt som gjorde att man med samma tackel kunde få flera olika arter, det vill säga att man vet inte vad det är som hugger när det hugger. Det finns inte riktigt samma förutsättningar i Östersjön, utan här får man mer rikta sitt fiske, och det kan vara trevligt det med. Jag har sommarstuga på en ö långt ut i skärgården utanför Västervik och där försökte jag fånga några nya arter.

Först ut var storspigg, dessa gynnare har tyvärr i stort sätt tagit över hela området jag fiskade på. Med hjälp av en pilk och en pimpelkedja med krok storlek 16 föll denna bjässe för en bit Isome.

Storspigg

Nästa art på listan är lite mer ovanlig och det är bara jag som fått den hitintills, nämligen Elritsa, eller hamntorsk som den kallas i dessa trakter. Under alla år så samlas de under en speciell brygga och mycket riktigt fanns de där i år också. De var inte lätta att få till hugg men helt plötsligt var det som jakt/aggression kickade in och flera börja anfalla min Isome-bit. Jag hade samma tackel som till spiggen, en pilk med en kedja o storlek 16 på kroken.

Elritsa

Sen var det dags att försöka på löja, här visste jag om ett gammalt skjul där det ofta står löjor på sommaren. Det krävdes många kast med en liten mormyska och isome innan en äntligen tog betet

Löja

Med tanke på hur Östersjön mår (dåligt) så fanns det få mörtar och inga abborrar i omlopp men till slut lyckades jag få en mört då jag jiggade med en mormyska och en bit Isome, så då var de arter (förutom abborren) jag var ganska säker på att jag skulle kunna få hittade och fångade.

Mört

Lämna ett svar