Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Vår Facebookgrupp Light Rock Fishing Sverige har växt mycket på den korta tid den funnits och Fredrik ville att det skulle finnas någonstans för nytillkomna att snabbt nå den bästa informationen. Han snickrade ihop ett inlägg men det är svårt att göra det grafiskt tilltalande och överskådligt så vi beslutade oss för att flytta infon hit och sen lägga detta inlägg som en länk så alla kan se det.

Få svar på frågan: Vad är LRF

I dessa två inlägga försöker jag beskriva vad LRF är för något på ett tydligt sätt. Del 1 och Del 2
Alla bor inte vid saltvatten så här diskuterar jag lite om LRF i sötvatten
När LRF kom till Europa så skrev några pionjärer denna skrift, nästen ett måste att läsa
Jag har även skrivit en introduktion till LRF för Fiskebutiken EL-GE, läs den här.

Tips på beten/spön/linor

Det betet som många anser har varit en bidragande orsak till att LRF blivit stort är Power Isome, läs att om det här.
En länk för att köpa Isome finns här. 

Filmer

Om det bästa är att fiska så kanske det näst bästa är att se på välgjorda fiskefilmer på Youtube? Här är de enligt mig bästa filmerna som finns tillgängliga

En film om att testa LRF för första gången på en semester, och som handlar om glädjen med LRF. Den har en lite tjatig ton som inte alltid går hem hos oss svenskar men väldigt sevärd.

The Totally Awsome Fishing Show har ett par avsnitt om LRF, jag tycker mycket av deras material är värt att se, men denna är min favorit.

The Flicker gör många korta filmer där han fiskar på väldigt vackra ställen, denna filmen är bara en av många exempel, det är hans kanal, snarare än enstaka filmer, jag tycker man ska till sig.

Relativt ny film, från maj 2018, om LRF på floden Tyne. Väldigt välproducerad

2 svar till “Fredriks tips till nytillkomna LRF:are”

 1. Herman Johnell skriver:

  Kul att följa hur den här bloggen utvecklas. Keep up the good work! Själv började jag med UL någon gång i mitten av sjuttiotalet (vilket inte var så dramatiskt eftersom min fars gamla utrustning som jag lärde mig fiska med var mer eller mindre UL…) och håller fortfarande på. Exakt vad skillnaden mellan UL och LRF är kan man ju fundera över.Om mad ids. Lätta grejor är, hur som helst, roliga att fiska med och småfisk är det fortfarande gott om.

  Skitfiske!

  • mattias skriver:

   Hej, och Tack.)

   SKillnaden på LRF och UL tror jag handlar om att i de länder med ett utpräglat beach-casting och klipp-mete, såsom Storbrittnanien och Japan, så förekom det nästan inget UL fiske i saltvatten. Vi som har halva landet åt östersjön kunde lättare utveckla ett UL-fiske efter te.x abborre. Sen är ju UL-fiske idag något helt annat än förr i tiden, när man tänker på materialutvecklingen.

Lämna ett svar