Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Hur undviker man folk vid populära ställen? Man går upp riktigt tidigt förstås. Sagt och gjort, jag tog bussen tillsammans med sovande Volvoarbetare ut till Lilla Varholmen i morse. Jag började med att fiska av delen runt bussarna först, här var det små beten och vertikalfiske som gällde.

Här gick det att lägga armarna på räcket och fiska rakt ned bredvid de permanenta ”fendrarna” för färjorna. Det var hugg hela tiden men väldigt få fiskar som följde med upp.

När man väl fick fast något så var det alltid en av dessa små gynnare, här tagen på en bit rosa Isome.

Jag testade att fiska utan Isome också, och det gick att få dem då också, och jag hade mycket hugg, jag gillar att använda mig av mormyskor som jigghuvud på grund av deras tyngd och storlek. Dock var man tvungen att skära till jiggarna lite för att de skulle passa.

Olika LRF-jiggar jag trimmat ner ytterligare för att passa med en mormyska som jigghuvud

Efter att ha testat runt hela ”hållplatsen” så gick jag bort till några klippor för att testa med metal-jiggar från Fladen och snart såg jag hur makrillen började jaga stagg. Ut med betet mitt i jakten och första makrillen steg på, den tappades tyvärr strax innan landning., men nu visste man ju att dom var här och då har man gott om tålamod. Snart bärgades årets första makrill på LRF och sen var det bara att dra upp till en middag och bege sig hemåt.

Inte årets största men årets första, det är så man hamnar på foto.

Lämna ett svar