Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Oslo dag 1

I år åkte vi till Oslo redan på torsdagen vilket gav mig tre chanser för fiske de nästkommande morgnarna. Jag brukar gå upp tidigt och fiska ett par timmar innan det är dags för frukost. Det blir lätt lite för fullt med turister för min smak i centrala stan så därför denna tidiga vana. Jag vet att jag har sagt det förut, men Oslo en tidig morgon i maj är verkligen ett paradis för LRF, att ha havet precis inpå knuten är fantastiskt.

Eftersom jag inte släpar med mig så mycket utrustning på mina resor, snarare tvärt om, jag försöker att hitta så universella tackel som möjligt, så målet för dagen var att försöka fånga mini-arter utan att ha extra små krokar med mig.

Som vanligt så måste man passa sig för torskarna, när jag ”pimplade/jiggade” precis vid kanten så smällde det på en jättetorsk som kom undan innan jag han få ett foto av den, i övrigt fick jag smörbultar, snultror och sej. Huggen var många och en hel del fiskar landades, den tacklingen jag hade bäst framgång med kallar jag för hook-point rig och går helt enkelt ut på att man sätter en bit Isome över krokspetsen. Det innebär att det inte blir någon som helst ”rörlighet” i jiggen men jigghuvudet fungerar lite som en mormyska under vinterfiske.

Några av invånarna i centrala Oslo

 

 

Lämna ett svar