Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Knackig start

De senaste åren har jag försökt att få till en fisketur första januari, som ett gott tecken inför det nya året. Förrförra året fick jag en fin regnbåge och ifjol kammade jag noll när jag metade i Göta älv. Eftersom jag numera satsar mest på LRF och har dragit igång en liten tävling så tänkte jag att jag måste få till ett pass så snabbt som möjligt på det nya året. På grund av en släng av vinterkräksjukan kunde jag inte ta mig från Småland i tid så mitt första pass blev en dag försenad.

Jag gissar att jag någon gång under året borde kunna fånga standard-arterna för LRF: smörbult, simpa, plattfisk samt de ”lätta” insjöfiskarna abborre och mört. Så för att ha en chans att inte komma sist i tävlingen tänker jag att jag måste försöka fånga arter som det kan vara svårare att få och att göra det när tidpunkten på året är som bäst. Borde jag avslöja min taktik så här i bloggen frågar ni er nog nu? Ja, svarar jag i dessa internettider, klick är viktigt 🙂

De år det är riktig vinter och hamnbassängerna i Göta älv fryser till så samlas det en stor mängd mängd sik vid Lundbyhamnen och Sannegårdshamnen, troligen vid Frihamnen också. Så jag körde på ”High Risk High Reward” och åkte till Lundby för att se om det skulle gå att lura upp en sik på Isome och jigghuvud. Tyvärr hade jag inte ett pet på betet under hela turen. Om ryktet stämmer så hände samma sak för en annan deltagare i tävlingen, som fiskade i Sannegårdshamnen, möjligen med samma avsikt som mig?

En för årstiden varm dag, dock blåste det som vanligt.

Lämna ett svar