Flöden:
Inlägg
Kommentarer

V44 är höstlovsvecka och då brukar vi ta en liten familjesemester, i år beslutade vi oss att åka till Köpenhamn för en långhelg. För denna typ av resor har jag köpt ett teleskopspö som inte är längre än 30 cm när det är hopfällt. För de märkesintresserade kan jag säga att det är ett Shimano Exage BX-MINI  TE 180L. Denna typ av spö är ju givetvis inte det finkänsligaste som finns men när man fiskar LRF-style så är det perfekt. En rulle, en packe med jigghuvud och en glasburk Isome och du kan fiska när som helst, var som hest.

Fisket i havet är gratis i Danmark men man måste ha en fiskelicense för att det skall vara lagligt att fiska alls. Att skaffa en sådan var lätt och kan göras här. Till skillnad mot Oslo som tillåter fiske i stort sätt i hela centrala stan så är det lite värre i Köpenhamn, där de mest centrala delarna inte är öppna för fiske. En karta finns att hitta här.

Mellan hygge på tivoli, museibesök och trevliga restauranger gick jag och fiskade ett par timmar en förmiddag. Det var lite grått och småblåsigt men inte överdrivet kallt och väldigt lite nederbörd. Jag fiskade norr om Lilla Havsfrun, vid en modern statygrupp som heter ”det genmodifierade paradiset”. Jag hade ett par hugg ganska direkt men hittade inga mindre fiskar, jag vet inte hur det är med smörbultar i Köpenhamn. Efter ett tag hade jag ett rejält hugg och lyckades utan större problem landa en fin liten torsk, typ en perfekt fisk på LRF-utrustning. Och det var inte slut med det, för en kvart senare får jag ett rejält hugg och spöt stod i en väldigt skarp båge, en hel del folk stannade och tittade och jag lyckades bärga en väldigt fin torsk, som jag fick hjälp att fota av en Australiensare. Det var en mycket trevlig semester och som vanligt finns det fler bilder, både av staden och av fisket på min Instagram, länk finns till höger på sidan.

Fiske vid den ironiska blinkningen till Lilla Havsfrun

Jag fiskade i en slags hamnbassäng men som ni ser på båtens storlek så var det djupt

Första torsken, väldigt fin LRF-storlek

På ett lätt teleskopspö var det en lång och hård kamp att landa denna torsk.

Dagens outfit, 4,5 gram jigghuvud och Power Isome Brown, storlek medium

2 svar till “Hugg och hygge i Köpenhamn”

 1. Anders Mikkelsen skriver:

  Hej Mattias
  Sikke nogle fine billeder og en god tekst. Jeg har ikke før hørt om ”det genmodificerede paradis”, så tak for at du gjorde mig lidt klogere.
  Knæk og bræk
  Anders

  • mattias skriver:

   Tack Anders!
   Det var väldigt trevligt att fiska i Köpenhamn och jag kommer säkert åka tillbaka dit för att verkligen kunna utforska staden med fiskespöt.
   MVH
   Mattias

Lämna ett svar