Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Idag var jag ute vid Saltholmen, det blåste en del så jag beslutade mig för att verkligen testa vad Fladens LRF-grejer går för, så jag riggade upp en Fladen mini jig och satte en Vermz (Fladens konkurrent till Isome) på kroken, se bilderna nedan om det är oklart.

Jag fiskade runt på lite olika djup och bottnar, och det nappade förvånansvärt bra, och jag fick även upp en del mindre fiskar, som inte alltid brukar fastna så lätt. Det svåra med LRF är inte att få fisken att hugga och att hitta fisken lär man sig snabbt, utan kruxet är att få den att fastna på kroken. Eftersom jag är väldigt förtjust i att få flera olika arter på samma tackel så är jag väldigt nöjd att jag på denna kombo kunde fånga såväl smörbultar som vitlingar och en fet skrubba. Jag hade även en öring som följde efter betet och jag fick bonusfångst i form av en krabba och en liten sjöstjärna.

Om jag fortsätter att ha samma framgång med Vermz så kommer den vara en skarp konkurrent till Isome, då den sitter så otrolig mycket bättre på kroken. Under ett normalt smörbultsfiske brukar jag göra av med sju-åtta Isome-maskar, nu kunde en Vermz täcka upp hela passet. Sen är den mindre följsam och luktar fruktansvärt illa, men på det hela taget så blev jag imponerad av den idag. Det här med att fiska med en metaljigg och en ”betad” krok verkar också vara ett vinnande koncept,

En liten vitling som fallit för en Vermz

En tjock o fin skrubba, tagen på Vermz

Även små vitlingar faller för Vermz på en krok storlek 6

Dessa små gynnare finns lite överallt kring Saltholmen

Kombon som gav upphov till inläggets titel samt till en trevlig dag vid havet

Bonusfångst, en liten sjöstjärna hade på något vis hamnat på kroken.

 

Lämna ett svar