Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Nu är östkustsemestern slut och jobbet börjat, men det innebär också att det är dags att starta höstens LRF-fiske och efterföljande bloggande. För några dagar sedan åkte jag ut till Långedrag, ett ställe jag finner väldigt intressant. Det verkar som att sötvattnet från Göta älv blandas med havet här vilket gör att det blir bräckt vatten men med betydligt fler arter än i Östersjön. Jag såg till exempel flera löjor simma omkring i hamnen, vilket förvånade mig men så var det. Jag har hört att folk fått både abborre och gädda vid Långedrag så det har nog sitt eget speciella ekosystem.

Jag hade ett väldigt trevligt och actionfullt fiske, men även lite frustrerande. Jag uppskattar at jag hade något som var på och bet i mina Isome-maskar i ungefär vart fjärde kast, om inte mer, men det är ganska få av dem som resulterar i att fisken följer med någon längre bit. Det började med att jag hade en period med känningar i varje kast, jag tror att jag hittade ett stim med väldigt små vitlingar för de var på betet en bit innan det slog i botten, vilket gör det mindre troligt att det var smörbult. Efter ett tag slutade det hugga på stället vilket tyder på att det var en stimfisk som drog vidare. kort efter det fick jag upp en liten torsk och det var roligt, det var ett tag sen jag fick en torsk. Tyvärr hade den några svampliknande utslag så den var inte helt frisk. Den var också mager för sin längd.

Efter det så fick jag sporadiskt en hel del smörbultar, vilket gör att fisket alltid känns spännande, innan den bryter ytan så vet man ju inte att det är ytterligare en smörbult, utan det kan ju vara något mer spännande. Jag fick smörbultar både inne i hamnen såväl som ute på klipporna. På det hela taget ett ganska typisk och avslappnande LRF pass.

När det gäller att få flera känningar till att bli riktiga napp så tror jag att det gäller att hitta rätt i den komplicerade formeln vikt-längd+blåst. Ett lättare bete som faller genom vattnet ger flera napp men det blir då på bekostnad av längd i kasten samt att vinden alltid är en faktor. Bara att jobba vidare mot det ultimata.

Det är vackert vid Långedrag, och här, utanför muren vid gångvägen får man vara hyfsat ifred

En av många

En till av många

Även en sjuk torsk är en torsk, så den räknas

Lämna ett svar