Flöden:
Inlägg
Kommentarer

I den blivande serien ”vad jag drömmer om” kommer jag att beskriva olika drömfisken när det gäller LRF, både sådana som det skulle gå att genomföra och sådana som nog inte går. Först ut är bläckfisk, främst den variant som fiskas i bland annat Storbritannien och i medelhavet och går under namnet Cuttlefish. Denna art är känd för att hålla till på ganska grunt vatten och är därför fiskbar från land. De allra flesta använder en lite grövre utrustning än för LRF, ett spö som kanske tar upp till 20 gram och en nylonlina på runt 0,25. Inga tunga grejer, men lite mer än standarden på LRF. Vill man veta mer om standardfisket kan man läsa denna artikel från Italien, väldigt bra och med bara den så tror jag man skulle lyckas bra i sitt fiske.

Min egen inspiration till att någon gång fiska Cuttlefish kommer mycket från denna artikel, där LRF fisket efter dem i Plymouth beskrivs. Men vad som verkligen fick fart på min fantasi, och som inspirerade hela ”vad jag drömmer om” serien, är att vid ett besök på Sjöfartsmuseets bläckfisk utställning så lyckades jag filma när det var matdags för en Cuttlefish och de är verkligen häftiga djur.

Detta är huvudattraktionen på akvariet, helt klart värt ett besök.

Lämna ett svar