Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Semestertips

Nu när midsommar är förbi och det börjar vankas semester vill jag tipsa om en mycket trevlig destination där det även går att testa på LRF. Så är det någon som skulle vilja kombinera lite fiske med trevlig och pittoresk västkustsemester så vill jag tipsa om det lilla samhället Hamburgsund, som ligger några mil norr om Göteborg.

Hamburgsund är en väldigt vacker liten ort och om man tar färjan över till Hamburgö så har man väldigt mycket fin natur att vandra i. Här fiskas det mycket makrill på sommaren och jag har hört av lokalbefolkningen att det även finns gyltor vid de brantaste klipporna. I stort sätt fångstgaranti är det om man fiskar vid kajen där färjan till Hamburgö går iland, här händer det mycket i vattnet vilket lockar fisken. Här har vi fångat både snultror och smörbultar och sett öringar i närheten.

En bild från 2015 där jag testar kajen bredvid färjan

Min sambo fångade sin livs första snultra vid den kajen.

När man sedan blir hungrig så rekommenderas ett besök på Hjalmars, en väldigt trevlig restaurang där vi ätit många gånger.

Det finns även många andra trevliga småorter längst kusten och även i Fjällbacka går det att kombinera semester med fiske, nere i hamnen, nära vandrarhemmet, finns några skjul som ger skugga och skapar en avskild plats där det går att fiska under turist-tider. Här fångade vi många smörbultar och snultror och jag såg en ål som slött patrullerade så det verkar finns lite olika arter här, med största sannolikhet finnas här både plattfisk och simpor om man prickar in rätt tid.

En avskild del av hamnen i Fjällbacka

OBS,storleken på bilderna beror på att de är gamla och har sparats i lite fel format så de blir inte bra uppförstorade. Man lever och lär som dom säger.

Lämna ett svar