Flöden:
Inlägg
Kommentarer

LRF Nyheter

En av mina mål med denna bloggen är att den inte bara ska handla om mitt personliga fiske utan att den ska vara en resurs för alla som är intresserade av LRF. Min tanke var då att fortlöpande leverera nyheter men det har visat sig svårare än jag trott, för det händer helt enkelt inte så mycket… Hur som helst så är här ett axplock av vad jag funnit mest intressant i nyhetsflödet under början på 2017.

Norge satt på LRF kartan

En av profilerna inom Light Rock Fishing i Storbritannien heter Adam Kirby och skriver bland annat för den ansedda Sea Angler Magazine. Han har spenderat lite tid i Norge, närmare bestämt vid Skarnsundet. Han har en serie blogginlägg om sitt fiske där, som han verkar mycket nöjd med. Bland annat fångar han några vackra simpor i hamnen, torsk och flundra. Det är givetvis värt att följa hans LRF blogg, den hittar ni här.

HTO Stink Pots

Stink pots är ett bete jag själv inte hunnit testa än, men som jag sett dyka upp i lite blogg-inlägg och på instagram nu på våren. Det är doft-jiggar som kommer i en behållare och som finns i flera utförande och de flesta är i längder runt 3-3,5 cm men det finns även en länge borstmasksimitation på 8 cm.

Dessa kan bland annat köpas här, där bilden kommer ifrån

Fladen

Jag har tidigare nämnt att Fladen har börjat sälja lite LRF beten och nu har de uppdaterat sin webshop med en hel del intressanta saker, de har till och med en LRF avdelning på sidan, även om den är svår att hitta. Jag gör det dock enkelt för er, klicka här så kommer ni det 🙂

Cornish Lure Festival

Redan tidigt så började det hållas tävlingar inom LRF, där målet är att ta så många arter som möjligt på artificiella beten. En av de stora är Cornish Lure Festival i cornwall. Det är bestämt att årets tävling kommer att gå av stapeln 6-8 oktober. Den som följer de brittiska LRF profilerna kommer nog att hitta flera av dem där, vill man veta mer om reglerna för LRF delen av tävlingen finns de här.

HTO Fugitive

De som läst min blogg tidigare vet att jag testat metaljiggar med viss framgång detta år, för att det har blåst väldigt mycket. Min uppfattning är att LRF i början handlade mycket om gummijiggar, för att sedan blandas lite och i slutet på förra året så stod det klart att betet HTO Fugitive verkligen var välfungerande för en rad olika arter, och min gissning är att dess segertåg kommer att fortsätta detta år och vi kommer få se flera liknande produkter från andra företag, precis som att Fladens variant jag testat med är väldigt lik denna..

HTO Fugitive

 

 

Lämna ett svar