Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Urkunderna

Jag har läst en hel del religion på universitet och en sak jag tyckte var intressant var när man nådde en en sådan nivå att man kunde titta på urkunderna, det vill säga texter som Bibeln och Koranen, och inte bara behöva läsa om religionerna. På vilket sätt är då detta intressant? Jo, det finns något som jag skulle vilja kalla för en Urkund för Light Rock Fishing i Europa och det är en tidning från 2011 som heter: The Rockfish file: Light Rock Fish.

Den finns gratis att läsa via publiceringstjänsten Issue och kan läsas HÄR. Issue finns även som app och då kan tidningen läsas på surfplatta och telefon.

I tidningen så berättas historien om hur LRF kom till Europa och tidningen är full av olika LRF-tekniker som beskrivs i stor detalj. Jag har aldrig läst några andra texter som så tydligt menar att fiske är svårt och att man verkligen måste öva för att få ut maximalt, vilket säkert är sant. I mitt tycke så överdriver de ibland svårigheten, men denna tidning är verkligen läsvärd och jag hoppas alla som är intresserade av LRF tar sig tiden att titta på hur allt började.

Det finns även en tidning i samma serie för LRF:s kusin HRF, som betyder Hard Rock Fishing och det betyder helt enkelt att man använder sig av artificiella beten i saltvatten men allt är större, längre och grövre spö, större beten, grövre lina och så vidare, och här är berggylta och havsabborre de stora målen. Den tidningen finns också på Issue och kan läsas HÄR .

The Rockfish file från Issue.com

 

Lämna ett svar