Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Oslo är det jag önskade Göteborg vore, en stad som har direktkontakt med havet. Hotellet vi bodde på låg mitt i centrum men det innebär att det är fem minuter promenad till att man kan fiska i saltvatten, inte en lång spårvagnsresa som här hemma. Men det var inte det vi skulle prata om. Precis som förra året så var detta en semester som också gav mig möjligheten att göra två fiskepass, inte en fiskesemester där jag kan lägga hela dagarna på fiske. På lördagsmorgonen vaknade jag långt innan mitt alarm satt på 5:30, men eftersom det var ljust var det bara att ge sig av. När jag kom ut märkte jag att det var helt vindstilla så jag beslutade mig för att satsa på de små arterna med så små jiggar som möjligt, och jag fick verkligen en lektion i vikten av att skala ner sin utrustning till till rätt storlek. Jag började fiska med ett två grams jigghuvud och en hel Power Isome, och hade väldigt många hugg på det, men få krokningar. Dock så lyckades jag snabbt få en het ny art, skulle tro att det är en glyskolja. Bara denna fisken gjorde hela resan värd att göra.

Glyskolja tagen på Pink Power Isome

Efter det så fortsatte det med hugg i varje kast tills jag hittade rätt storlek på grejerna, och det är det LRF handlar om, att hitta ett sätt att fånga de fiskarna som finns där du fiskar, inte drömma om större eller andra fiskar någon annan stans. Som en mycket god vän en gång skrev: Det är coolt att kika på udda (fula) fiskar.

Detta kom att bli dagens bästa kombo, litet jigghuvud och en liten bit Power Isome.

Mitt minsta jigghuvud och ett par centimeter Power Isome

När jag väl hade skalat ner till detta så fick jag fler smörbultar än jag kunde hålla räkningen på, hela kajen verkade full av dem.

Smörbultar överallt!!!

Jag hoppades att det bland smörbultarna skulle finnas någon simpa eller snultra, för jag har en liten ”hang up” att försöka få tre olika arter när jag fiskar, det är ju ändå något speciellt med siffran tre, men det blev bara två arter, dock fick jag väldigt många smörbultar.

På söndagen beslutade jag mig för att strunta i de små och i stället satsa på att fånga en torsk eller plattfiske så jag gick till ett ställe där jag förra året fick torsk men tyvärr gick inte den chansningen hem. Jag hittade ett stim med mycket små smörbultar men inget annat av intresse, förutom ytterligare en fantastisk morgon i Oslo.

God morgon Oslo!

OBS, fler bilder finns på Instagram, se länken ute till höger på sidan

4 svar till “Oslo levererade, som väntat”

 1. Fredrik skriver:

  Hej
  Gillar att kika in och läsa denna bloggen, fortsätt med detta.
  Det du tror vara en bleka är istället en glyskolja.
  Mvh
  Fredrik

  • mattias skriver:

   Hej
   Tack för det, jag ska fortsätta med LRF och bloggandet ett tag till.
   Du verkar säker på din sak så jag ändrar bleka till glyskolja, det är detta som gör att jag aldrig riktigt blev förtjust i artfiske 🙂 Tack för hjälpen.
   MVH
   Mattias

   • Fredrik skriver:

    Hej
    Jag håller på med lite artfiske så är säker ☺ kan tipsa om appen fisknyckeln om du skulle vilja ge dig på lite artfiske igen framöver.

    Mvh.
    Fredrik

    • mattias skriver:

     Tack för tipset, med den borde jag nog klarat denna faktiskt, men jag tror nog att min plan snarare blir att jag hoppas att du korrigerar mig när jag gör fel 🙂
     Mattias

Lämna ett svar