Flöden:
Inlägg
Kommentarer

I början på veckan hade jag tagit ut lite mer komptid och gav mig ut i den fruktansvärt kalla vinden. Det var inte den bästa maj att starta denna bloggen på… Fisket var, som kanske väntat, trögt och jag kände inte direkt att jag levererade till min blogg. Nu är jag dock medveten om att det är fisket som måste komma först och bloggen sen. Nåväl, jag började dagen vid Hinsholmen men efter lunch så fortsatte jag till Saltholmen, eftersom det hade gett något förra gången. Och mitt tålamod kom att belönas i from av ett sådant ögonblick som gjort att det är just Light Rock Fishing jag valt att ägna mig åt av alla tänkbara metoder det finns från. Från samma plats lyckades jag på en kort stund fånga tre olika arter på artificiellt bete. Alla tre arterna hade dragits till vattnet kring en stor påle som står ute i vattnet och som är landningshjälp för de båtar som kör lokaltrafik i Göteborgs skärgård. Det är exakt dessa ögonblick som fascinerar mig så mycket, när man fångar och får reda på vad det är för fiskar som lever bokstavligen framför fötterna på en. I dessa ögonblick betyder inte storlek eller huruvida det går att äta fisken någonting, det är så spännande att få ett napp och inte ha en aning om vad det är för varelse som kommer upp, och så tittar man på dem och fascineras över hur olika (och vackra) havets små varelser är.

Första nappet var en skrubba

Flundran följdes snabbt av en smörbult

Hat-tricket avslutades med en av mina favoriter, en simpa.

 

 

Lämna ett svar