Flöden:
Inlägg
Kommentarer

LRF vid Saltholmen

Efter att ha jobbat lite övertid så plockade jag ut en ledig fredag och begav mig till Saltholmen för att testa lyckan. Som jag nämnt innan så skulle jag testa mina nyinköpta metal-jiggar spetsade med Isome. Och det blev en bra kombination. Det var en väldigt blåsig dag, så pass blåsig att om jag hade använt mig av mina jigghuvuden så hade det inte gått att fiska alls. Dagens tackel såg såldes ut såhär:

Detta blev dagens tackel, en vindtåligt kombination

Efter bara ett par kast hade jag en fin öring som följde efter så det fanns någon aktivitet i havet i alla fall. Ganska snabbt så fick jag ett bra hugg och efter en snabb kamp så landade jag en skrubba som helt hade satt i sig krok och mask, så det visade sig att jag hade valt rätt bete. Fisket var dock rätt trögt denna dagen och det mest spännande som hände efter detta var att jag fick en hungrig öring i miniformat.

En av mina absoluta favoritfiskar på lätt utrustning

Liten men glupsk

Jag fick de två arter det är störst chans på just där jag fiskade, skrubba och öring, och med tanke på de blåsiga förhållandena så var det helt ok. Det var skoj att se att även när man använde utrustning från den ”tunga delen” av LRF-spektret så kan man få varierande arter. Det är nog det som lockar mig mest med LRF, att under en dag kunna få flera olika arter på samma utrustning. Jag kommer absolut att testa vidare med dessa metall-jiggar, för de var verkligen lättkastade trots blåsten. Det jag måste pilla lite med är fastsättningen av kroken, det fungerade inte optimalt med fjäderringen, jag får kolla bland isfiske-grejerna och hitta något där, för där fäster man också en krok  i en ögla med någon form av länk.

Vi avslutar med en naturbild från Saltholmen

Klippor vid Saltholmen

 

Lämna ett svar