Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Just nu sitter jag och experimenterar lite med bloggen, efter proffs-tips har jag gjort bilderna på bloggen större. När jag bloggade på min gamla blogg hade jag fått för mig att bilder helst skall vara små och inte störa texten, men när jag tittar på andra som bloggar på Fisheco så låter de bilderna ta ganska stor plats. För de som kan ta bra bilder så blir det verkligen en skjuts framåt, det finns några riktigt häftiga gäddbilder att titta på om man besöker Fiskesyndrom som visar vad jag menar på ett bra sätt. För mig som inte är så skarp på just foto utan mer har ägnat mig åt att försöka göra ok GoPro filmer så märker jag att här finns det en hel del att lära, både när det gäller att ta bilder och sedan behandla dem. Bara det faktumet att det finns en gräns på hur stora bildfiler jag kan ladda upp till WordPress gör att jag blir vilse och inte riktigt vet hur jag behåller skärpan men minskar storleken (vilket givet inte går, det fattar även jag, men det måste gå att göra det bättre än det blir nu.) Eller så måste jag lära mig att ställa in något på kameran (eller ja, mobilen). Eller så behöver jag en riktig kamera.

Ett annat experiment jag ägnar mig åt är att kombinera det bästa med vanliga jiggar och Power Isome. När jag var i Aten förra åren besökte jag en liten butik som var till största delen inriktad på LRF och jag köpte hem en massa saker jag inte ännu prövat, bland annat en vätska som skall användas för att hålla Power Isome fräscha om den medföljande vätskan de ligger i tagit slut, eller troligare spillts ut. Så vad jag vill testa är att låta några av Fladenjiggarna ligga i vätskan under en längre tid.

En förhoppningsvis dödlig kombo

Här gäller det att vara smart, jag lägger först i en i vätskan i ett par dagar för att se att den inte smälter eller liknande.

Jag sitter även och filar på en text som skall läggas upp på ”Om bloggen” sidan, och det innebär att jag måste tänka igenom vad jag verkligen vill med bloggen. När jag drev Feskebloggen så skrev jag om två saker, alla mina egna fisketurer och när det hände något i fiskevärlden med Göteborgsanknytning. Här vill jag i stället belysa LRF från alla tänkbara håll: rekommendera bra filmer på Youtube, delge nyheter, genomföra intervjuer, testa nya produkter och allt annat som har med LRF att göra. Jag kommer givetvis att skriva om mitt eget fiske men jag vill att Light Rock Fishing ska stå i fokus, inte någon okänd Göteborgare som står och fiskar vid en kaj någonstans.

Lämna ett svar