Flöden:
Inlägg
Kommentarer

The Power of Isome

Power Isome Pink och Power Isome Brown, båda i mediumstorlek

Jag tror att det hade varit svårt för LRF att få den snabba internationella spridningen det fick om det inte vore för det japanska företaget Marukyu och deras artificiella jigg Power Isome. Isome verkar vara det japanska namnet på en asiatisk variant av sandmask som mest liknar den europeiska borstmasken. Jag tror det blev rätt där. Hur som helst är detta betet helt otroligt effektivt på i stort sätt alla arter som lever i salt vatten, och till viss del i sötvatten.  Som bilden visar är det en avlång maskimitation gjord av något slags material som kan brytas ner av naturen och som är helt ofarligt för fiskar att äta och som är fullpackade med aminosyror. Resten är välbevakade affärshemligheter.

Du kan jigga med dem på ett jigghuvud, använda dem till drop-shot eller klippa dem till små bitar du bara sätter på en krok med ett blyhagel för att locka de allra minsta fiskarna till hugg intill en brygga eller en stenpir. Jag har fångat fisk på gulp-produkter, på gummijiggar och till och med på flugor men Power Isome är det bästa bete jag någonsin kommit i kontakt med när det gäller LRF. Jag låter dessa bilder tala sitt tydliga språk.

Torsk fångad på Isome i centrala Oslo

 

Liten vitling från Göta älv, högg på grön Isome

Skrubba fångad på brun Isome vid Saltholmen

Även sötvattenfiskar kan fångas på Isome, jag har fångat mört, löja, spigg och abborre på dem i Östersjön

Lämna ett svar