Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Hej och välkomna. Det finns en liten chans att någon känner igen mig, jag drev Feskebloggen innan, men nu är jag väldigt glad över att jag fått chansen att blogga  hos Fisheco i stället. Jag tänkte passa på att presentera mig själv här i första inlägget, för att sedan i nästa inlägg gå på djupet om det bloggen ska handla om, nämligen Light Rock Fishing, eller LRF för enkelhetens skull.

Jag heter Mattias och är Gymnasielärare, främst undervisar jag i Sociologi och närliggande ämnen. Jag bor i Göteborg men är född och uppvuxen på ostkusten, ute i skärgården. Min far är yrkesfiskare, liksom hans far, och hans far och så vidare. Att växa upp på en ö innebär att du alltid har vatten runt knuten, bokstavligen, så det var naturligt att fiske blev den första hobbyn man ägnade sig åt. Som många sportfiskare så började jag med att meta abborre och mört för att sedan få följa med pappa och morfar ut på gäddfiske. Jag fick min första gädda på min första tur och den vägde över sju kilo, så efter det var man fast. På den tiden, slutet av 80-talet, fanns det mycket gädda i Östersjön och det var inte svårt att få dem även om tekniken och kastlängderna inte var så bra. När min bror skaffade en egen båt så började vi fiska abborre med ultralätta spö och jiggar, och det var bland det roligaste vi gjort.

Jag flyttade hemifrån när jag började på gymnasiet och sen flyttade jag till Kalmar för lärarstudier, men somrarna spenderas i skärgården där jag bokstavligen fiskade varje dag. När jag flyttade till Göteborg fick jag inte riktigt fart på mitt fiske, mina försök i havet var sällan en succé och insjöarna kunde inte matcha Östersjön. Men sen stötte jag på LRF och jag blev fast på nytt.

Trots att det inte högg så bra när jag flyttade till Göteborg så hamnade jag snabbt i GP

 

Lämna ett svar