Pannben… Pannben.. Storgädda

Jag har under våren lagt ned enormt mycket tid på att försöka fånga dem stora damerna. Det gick väldigt segt under dem första 15-20 passen för att sedan ge en liten utdelning i form utav en gädda på 8,3 kilo fördelat på 100cm. Men den nådde inte upp till dem målen jag satt så jag blev nöjd ett tag för att sedan fortsätta hamra och hamra.

Under en fin kväll kom till slut hugget jag väntat på. När jag som minst väntade mig det kom ett hårt hugg följt av hårt mothugg och en drillning kunde sedan ta sin början. Efter lite huvudskak och nervösa ben kunde jag landa årets första plussare som var hela 120 centimeter lång och vägde ”endast” 11,3 kg. Riktigt kul med första stora gäddan. Inte ofta man säger det men den här fisken var jag värd hehe. Många långa timmar hade till slut gett ett resultat. Betet som föll gäddan i smaken var Freewaterpictures otroligt fina jigg i färgen glitter-janne.

P1011937120cm

P101193811300gram

 

Har nu strax innan skrivande stund landat en fin fisk så håll utkik kommer snart en till stor fisk här på bloggen. skitfiske på er alla! -Victor G

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade av victor. Bokmärk permalänken.

Om victor

Mitt namn är som ni ser Victor Gustavsson. Jag är 17 år och bor i Ljusne, som ligger strax norr om Gävle. Det jag fiskar mest är havsöring, men jag fiskar även en hel del gädda, harr och annan insjöfisk. Jag har sedan små barnsben varit fisketokig. Allt började med att min pappa och farfar började ta med mig och meta mört och abborre. Det hände även att man fick följa med och meta regnbåge och öring ibland. Senare när jag var kring 5-6 år började jag fiska en del från bryggan i våran stuga, och där blev det en och annan gädda samt en del abborre och jag blev bara mer och mer intresserad. När jag var 7 år började kasta med pappas flugspö på gräsmattan, strax efter det fick jag följa med och prova på flugfisket. När jag var närmare 8 år fick jag min första flugfångade öring och sedan var jag fast. För ca 4-5 år sedan började jag mitt fiske efter havsöring i Ljusnan och utanför dess mynning längs kuststränderna. Har nu på senare tid lagt mer tid på gäddan och har gett resultat med en gädda på 118 cm på fluga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *