En summering av höstens fiske

Den här hösten kan jag utav svårigheter summera med ett ord, pannben. Från det att vattnet var ungefär 8-9 grader varmt började jag fiska efter dem grova gäddorna. Men dem var oerhört tröga , dem verkade inte ett dugg intresserade trots att allting stämde..

Jag hade turen att lura upp två stycken helt dugliga gäddor ganska snart på 8,2 respektive 7,1 kilo men efter det tog det stopp!

IMG_9989

 

Jag fiskade precis varje dag i ett par timmar och jag fick inte en enda vettig fisk på 2 veckors nötande varje dag. Mitt tålamod testades verkligen under den hösten då jag blev utan fisk ungefär 20 pass under oktober månad. Men jag vet att platserna jag fiskar på inte håller mängder med fisk, men storleken på fisken är väldigt bra. Och jag nöter hellre länge och kanske får 1 stor gädda än att få många små gäddor.

IMG_0406

När minusgraderna kom i slutet utav november så fick vi en del rätt så fina gäddor men ingen riktigt så stor som vi vill ha dem. Men 7 kilos och 5-6 kilosar drog vi ett gäng under en helgs satsning jag Simon och Rasmus som kom från Forshaga.

IMG_0410

IMG_0417

 

När isen sedan lade sig på sjöarna så fick jag verkligen betalt för allt slit som jag under den hösten la ner för att nå mitt mål med höstfisket som var att ta en till 10-kilos gädda innan året var slut. Det var en riktigt fin dag för mig och min vän som lyckades bra då vi under en förmiddag fick 4 helt otroligt vackra gäddor. Jag började morgonen med en fin gädda på 114 centimeter och vägde 9,73 kilo. Fredrik drog senare en fin bit på 8,45. vi trodde då att dagen inte kunde bli bättre. Men strax därpå så fick Fredrik en riktigt fin på 10,85 kilo. Och under tiden vi packade ihop fick jag en till chans och då fick jag på en fisk som skulle göra den här dagen till en dag att verkligen minnas. Jag fick efter en dramatisk fight under den 4 centimeter tjocka isen upp en gädda som satt så löst i mungipan. Den var hela 119,5 centimeter lång och vägde 12,26 kilo. Min tredje gädda över 10 kilo i år och min 8:e över 9 kilo. Vilket fantastisk år måste jag säga, nästa år ska det bli ännu bättre.

IMG_0597

IMG_0636

IMG_0598

IMG_0609Läcker CR bild.

 

Nu idag har jag hunnit med en snabbis på isen och då blev det att prova på abborre. Abborrpimpel är något jag gör mest på senvåren men när tiden är knapp fick det bli en snabbis idag. Det började bra med en riktigt fin borre, jag fick även en till nästan lika fin samt några mindre.

IMG_0998

 

Snart helg igen, skitfiske! – Victor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade av victor. Bokmärk permalänken.

Om victor

Mitt namn är som ni ser Victor Gustavsson. Jag är 17 år och bor i Ljusne, som ligger strax norr om Gävle. Det jag fiskar mest är havsöring, men jag fiskar även en hel del gädda, harr och annan insjöfisk. Jag har sedan små barnsben varit fisketokig. Allt började med att min pappa och farfar började ta med mig och meta mört och abborre. Det hände även att man fick följa med och meta regnbåge och öring ibland. Senare när jag var kring 5-6 år började jag fiska en del från bryggan i våran stuga, och där blev det en och annan gädda samt en del abborre och jag blev bara mer och mer intresserad. När jag var 7 år började kasta med pappas flugspö på gräsmattan, strax efter det fick jag följa med och prova på flugfisket. När jag var närmare 8 år fick jag min första flugfångade öring och sedan var jag fast. För ca 4-5 år sedan började jag mitt fiske efter havsöring i Ljusnan och utanför dess mynning längs kuststränderna. Har nu på senare tid lagt mer tid på gäddan och har gett resultat med en gädda på 118 cm på fluga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *