Grann höstgädda med mord i blick

Som ni märkte så nötte jag extremt hårt efter gädda under maj-juli och la ner oerhört många timmar. Men när det blev som varmast i vattnet blev det otroligt svårt att lura dem till hugg och det blev en del lax och abborrfiske istället under en period.

När sedan öringarna började röra sig kring mynningen har det blivit en hel del nötande efter havets silver som började bra men varit segt ett tag nu. Vilket ledde till att jag nu börjat lägga ner lite tid på att dra feta gäddor igen!

Jag provade här om dagen och missade ett väldigt fint slackhugg för att sedan inte känna nå mer den dagen. Igår åkte jag och provade igen och efter ett par timmar kom det efterlängtade hugget på min McRubber (söders skitmört) Och mothugget kom automatiskt och sedan kände jag dem härliga knyckarna. Kunde efter en rolig fight landa höstens första gädda som för mig kändes som ett litet startskott igen, 105 cm lång och 8,3 kilo vägde den feta damen som gick in för att slakta jiggen när den högg..

10744667_10203958426034046_1562448184_n

10728805_10203958426834066_1120470_n

Nu blir kommer det en liten satsning igen och målet är att dra en 10+ under hösten, vi får se hur det går men det känns fullt möjligt!

Skitfiske! – Victor

Det här inlägget postades i Okategoriserade av victor. Bokmärk permalänken.

Om victor

Mitt namn är som ni ser Victor Gustavsson. Jag är 17 år och bor i Ljusne, som ligger strax norr om Gävle. Det jag fiskar mest är havsöring, men jag fiskar även en hel del gädda, harr och annan insjöfisk. Jag har sedan små barnsben varit fisketokig. Allt började med att min pappa och farfar började ta med mig och meta mört och abborre. Det hände även att man fick följa med och meta regnbåge och öring ibland. Senare när jag var kring 5-6 år började jag fiska en del från bryggan i våran stuga, och där blev det en och annan gädda samt en del abborre och jag blev bara mer och mer intresserad. När jag var 7 år började kasta med pappas flugspö på gräsmattan, strax efter det fick jag följa med och prova på flugfisket. När jag var närmare 8 år fick jag min första flugfångade öring och sedan var jag fast. För ca 4-5 år sedan började jag mitt fiske efter havsöring i Ljusnan och utanför dess mynning längs kuststränderna. Har nu på senare tid lagt mer tid på gäddan och har gett resultat med en gädda på 118 cm på fluga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *