Stora harrar i en storslagen natur

I fredags packade vi det sista inför helgens resa till fjällen för ett par härliga dagar med sikte inställt på grov harr med pappa och farfar. Vid halv 4 på lördags morgonen åkte vi iväg och jag kan erkänna att jag somnade ganska snabbt i bilen hehe. kring 9 tiden tog vi en frukost i form utav en drickyoghurt och en risifrutti. Fiskesuget var på topp och det perfekta vädret gjorde inte saken sämre..

dscn7837

vi kom fram vid 10 tiden och påbörjade vår lilla vandring mot sjön och kring halv 12 började vi fiska. Det vakade sporadiskt på den spegelblanka vattenytan. Men fisket var verkligen inte lätt då fisken var extremt selektiva och struntade fullständigt i det mesta vi erbjöd dem. Mitt på dagen lyckades jag lura den första som var en fin harr på 1,1 kilo som gav oss nya krafter.

dscn7853

Vi fortsatte fisket och under eftermiddagen när solen låg högt provade jag att spana efter fisk och det tog inte lång tid innan jag kunde se en grupp stora harrar simma strax framför båten, helt otroligt. Och när jag väl sett dem första var det lätt att se fler nu när jag visste vad jag skulle leta efter. Under ett tag när det var vindstilla kunde vi på en plats följa en grupp kilosharrar som rörde sig i områden runt båten en längre stund. Till slut lurade jag en som slet tafsen i mothugget tyvärr.

dscn7864

Lite senare lurade jag en till och den satt kvar, och den kämpade väl och visade sig vara en riktigt fin harr som stretade emot i det kristallklara vattnet. Med sitt segel och den mörka färgen gör den sig väldigt stilig i solens ljus och det är under stunder som dessa inte svårt att njuta av livet..

dscn7871

Fisken som blev dagens sista håvades sedan och mättes till hela 58 centimeter men var ganska mager och hade vikten 1,4 kilo. ursäkta skärpan på kortet..

dscn7878

På söndags morgonen var vi uppe med tuppen och fick uppleva en underbar soluppgång i det höstlika fjällen, det hängde spindelnät täckta utav fukt ifrån natten dimma på var och varannan buske som vi gick förbi på väg till sjön under den tidiga morgontimman.

dscn7891

Väl uppe vid sjön såg vi att det blåste lite mer än dagen innan vilket vi gillade då fisken kanske inte skulle bli lika svårtflirtade. Fisket började rätt segt men farfar bröt tystnaden och fångade dagens första harr samtidigt som jag tappade en ungefär samtidigt.

Vi åkte sedan till platserna som vi vanligtvis brukar fiska på och där drog pappa en fin harr ganska direkt på en bit över kilot. Direkt efter att jag knäppt på pappa så drog jag på en fin harr jag också även den på strax över kilot och vi hade fått en bra start på vår sista dag.

dscn7910

 

dscn7895

Det var långt mellan huggen och det tog tid innan vi hittade ett ställe som gav riktigt fint fiske under en halvtimma och vi fick under den stunden en del fina harrar och alla var över kilot och snittade på en vikt kring 1,2kilo. Vilken avslutning på resan det blev!

dscn7967

dscn7941

 

dscn7904

 

dscn7935

 

dscn7922

Det var med lätta steg vi traskade mot bilen och for hemmåt på eftermiddagen och vi såg då fram emot våran traditionella stop på en pizzeria på vägen hem där vi brukar äta och mättare än vanligt..

Lite mer bilder:

dscn7972

dscn7950

dscn7944

dscn7861

dscn7847

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade av victor. Bokmärk permalänken.

Om victor

Mitt namn är som ni ser Victor Gustavsson. Jag är 17 år och bor i Ljusne, som ligger strax norr om Gävle. Det jag fiskar mest är havsöring, men jag fiskar även en hel del gädda, harr och annan insjöfisk. Jag har sedan små barnsben varit fisketokig. Allt började med att min pappa och farfar började ta med mig och meta mört och abborre. Det hände även att man fick följa med och meta regnbåge och öring ibland. Senare när jag var kring 5-6 år började jag fiska en del från bryggan i våran stuga, och där blev det en och annan gädda samt en del abborre och jag blev bara mer och mer intresserad. När jag var 7 år började kasta med pappas flugspö på gräsmattan, strax efter det fick jag följa med och prova på flugfisket. När jag var närmare 8 år fick jag min första flugfångade öring och sedan var jag fast. För ca 4-5 år sedan började jag mitt fiske efter havsöring i Ljusnan och utanför dess mynning längs kuststränderna. Har nu på senare tid lagt mer tid på gäddan och har gett resultat med en gädda på 118 cm på fluga.

En reaktion på “Stora harrar i en storslagen natur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *